„Budou nachystány ochutnávky velikonočních pokrmů, plno dílen a dílniček pro děti i dospělé, kde si můžete vyzkoušet například zdobení velikonočních kraslic nebo pletení pomlázek," popsala vedoucí živnostenského úřadu Iveta Tomečková.

Stánky budou plné zboží od již tradičních prodejců.

Představí se však i některé novinky, jako například šnečí speciality ze šnečí farmy z Olomouce.

Příchozí se mohou těšit i na pečivo, uzeniny, sýry, velikonoční dekorace k výzdobě domů a bytů, různobarevné mašle, kraslice, čokoládové speciality pro koledníky a další.

„V nabídce bude ještě spousta dalšího zboží, které budeme postupně představovat na profilu Venkovských trhů Šternberk na Facebooku," doplnila Tomečková.

Další termíny Venkovských trhů jsou stanovené na sobotu 16. dubna, sobotu 7. května, sobotu 11. června, sobota 9. července, sobotu 6. srpna, sobota 10. září a sobotu 15. října. Vždy od 7.30 do 12.30.

Dětský velikonoční jarmark

O den později, v sobotu 26. března láká šternberský hrad na tradiční a oblíbený Dětský velikonoční jarmark. Začátek je naplánován na 10 a konec na 16 hodin.

„Ve vnitřních i venkovních prostorách hradu budou připraveny tvořivé dílny zaměřené na výrobu tradičních velikonočních předmětů," sdělila kastelánka hradu Helena Gottwaldová.

Děti si mohou vyzkoušet výrobu velikonočních dekorací, pletení pomlázek nebo zdobení kraslic. Vše pod vedením profesionálních i amatérských řemeslníků a umělců. Všechny výrobky si děti odnesou domů.

Na dolním nádvoří budou připraveny ukázky dravců a zvířat ze stanice ochrany přírody HLUK.

Návštěvníci hradu si mohou vybrat ze dvou druhů prohlídek – klasické a speciální velikonoční.

Vstupné na jarmark činí symbolických 30 korun, nejmenší děti do 3 let mají vstupné zdarma.

Při zakoupení vstupenky na prohlídku hradu je vstup na sobotní jarmark zdarma.

Hrad Šternberk bude otevřen po celou dobu velikonočních prázdnin.

Od čtvrtka 24. do pondělí 28. března vždy od 10 do 15 hodin. Poslední prohlídka hradu bude začínat v 15 hodin.