Zahraje elektrické smyčcové trio Inflagranti, kapela Legendy se vrací, brněnský písničkář Dan Vertígo nebo oblíbená šternberská kapela Výsledek.

V rámci doprovodného programu proběhne i páteční slavnostní zahájení závodu Ecce Homo, a to v 18 hodin. Podrobný program ZDE

Ecce Homo 2018 ve Šternberku
Na Ecce Homo si to rozdají rychlí Italové i domácí naděje

Novinka: vratné kelímky

„Letošní novinkou bude použití vratných nápojových kelímků na této akci. Šternberk se tak připojí k trendům současnosti v nakládání s odpadovými, zejména plastovými materiály. Systémem vratných kelímků chceme odbourat jednorázové plastové obaly a zamezit hromadění plastů a znečištění Hlavního náměstí,“ informovala mluvčí radnice Irena Černocká.

Opakovaně použitelné kelímky jsou nerozbitné, bezpečné, jsou vysoce kvalitní a šetrné k životnímu prostředí. „V porovnání s jednorázovými obaly výrazně snižují zátěž a vliv na životní prostředí. Vratný kelímek bude po několika letech používání zaslán k recyklaci,“ uvedla.

Na Hlavním náměstí se budou kelímky vydávat při zakoupení nápoje proti záloze 50 korun, kterou zákazník po vrácení kelímku obdrží zpět. Kelímek si také může ponechat jako suvenýr. „Autorem grafického návrhu kelímku je šternberský výtvarník Vincent Chignier,“ sdělila mluvčí radnice.

Vratné kelímky budou v letošním roce použity mimo Města v pohybu také na festivalu Šternberský kopec a zářijových Šternberských slavnostech. „Postupně budeme systém zavádět i na dalších venkovních akcích ve Šternberku,“ dodala Černocká.

Svátky města Olomouce. Průvod ke cti sv. Pavlíny
Svátky města Olomouce lákají na jarmark, koncerty i ohňostroj. Tady je PROGRAM