Slavný autor vystoupil v pondělí 14. října odpoledne v olomouckém Divadle na Šantovce a večer v Městském divadle v Prostějově. Scénické čtení zahrnovalo program plný zábavy, setkání s diváky i autogramiádu. Přítomní si mohli novinku ve světě literatury koupit za zvýhodněnou cenu, v knihkupectvích stojí okolo 210 korun.

Z Hané se dvaaosmdesátiletý spisovatel přesunul do dalších míst Čech, Moravy i Slezska. Během své návštěvy objede přes dvacet měst.

Například hned v úterý jej čeká naplněná kapacita knihovny ve Zlíně, o den později vyprodaný sál divadla v Brně. Naopak dostupné jsou stále vstupenky třeba do ostravského Divadla Mír, kde Fulghamovo putování 29. října skončí.

V minulém životě jsem byl Čech

Setkání s místními obyvateli Fulgham považuje za nejlepší část své cesty.

„Je to něco, co dělám už třicet let. A doufám, že to bude pokračovat, protože na podzim 2020 vyjde nová kniha esejů/příběhů a následně i třetí díl Opraváře osudů,“ uvedl spisovatel na svém webu. Během aktuální návštěvy zde má také v plánu sbírat materiál pro nové příběhy.

Hlavními hrdiny trilogie jsou George Novak a jeho přítelkyně Luci Milena. Titul U Devíti draků a jedné ovce nese název hostince, v němž postavy tráví čas se svými přáteli. Luci má jiné představy o životě než George a jejich vztah začne uvadat.

„Vtom se však objeví staří známí a rozehrají s Georgem hru, jakou by nečekal. To vše za zvuků kopyt kavalérie, dunění kanonů a drnkání ukulele,“ láká k četbě oficiální popis knihy.

Rodák z Texasu se proslavil v roce 1988, kdy vyšla jeho první kniha Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce. Jeho tvorba oslovuje miliony lidí po celém světě. K nejpopulárnějším spisovatelům současnosti patří i v Česku, kam se vrací často a rád.

„Je to záležitost reinkarnace. V minulém životě jsem byl Čech a jsem určený býti Čechem i v životě příštím,“ opakuje s oblibou větu jedné ze svých fanynek.

S nadsázkou zmiňuje i možnou souvislost s Járou Cimrmanem. „Nedivil bych se, kdyby se ukázalo, že nejslavnější Čech ze všech odešel do Ameriky, kde měl milostný poměr s mojí prababičkou. To bych pak byl pravnuk Járy Cimrmana,“ doplnil Fulghum.