Podobně jako oni se mohli v úterý cítit fotbalisté Sigmy Olomouc, kteří na zasněžené umělce přivítali druholigový Hradec Králové.

 S vánicí i těžkým terénem se však popasovali velmi dobře a svého soupeře rozstříleli 7:3.

„Hřiště bylo spíše na závody v běhu na lyžích než na fotbal, ale jsem mile překvapen, jak jsme se s tím vypořádali,“ chválil svůj mančaft kouč Václav Jílek.

Legea Cup 2018 hráčů do 14 let do Přerova přilákal kvalitní celky. Ve finále zvítězil Baník Ostrava nad Sigmou Olomouc 5:2.
Nadvládu Sigmy na Legea Cupu ukončil Baník

Spokojenější mohl být s první půlí, kdy nastoupila papírově silnější sestava s jediným dorostencem Slámou, který předvedl opět velmi sebevědomý výkon.

Byť to Hanáci měli proti větru a sníh je šlehal do tváří, od začátku i na bílém polštáři roztočili kolotoč, kterému Hradec nestíhal.

Tlak po centrech Zahradníčka korunoval gólovou hlavičkou Plšek a poté i Řezníček, jenž si šikovně stáhl vysoký míč ze vzduchu a druhým dotykem pálil přesně o tyč.

„Bylo to kompaktnější, soupeře jsme nepouštěli do šancí,“ hodnotil trenér.

Fotbalový trenér Leoš Kalvoda.
Průvan v Holici. Končí osm hráčů, přicházejí sigmáci či kanonýr Zmeškal

Po změně stran Sigma nastřílela branek dokonce pět, činil se zejména aktivní Hála.

„Martin vykazuje vysokou stabilní výkonnost, na podzim také ukazoval kvalitu coby střídající hráč. Máme čtyři hodně šikovné krajní hráče. O tom, kdo bude hrát, se budeme rozhodovat na základě aktuální formy,“ okomentoval jeho výkon Jílek.

Na křídelní pozici by však olomoucký klub rád přivedl ještě ostravského Bronislava Stáňu, který se nevešel do užšího kádru Baníku.

Kaňkou na druhém poločase byly tři inkasované branky po laxní rozehrávce, ve které měli prsty osmnáctiletí Gröger s Neuerem.

„Jsou mladí a nezkušení, takže je logické, že chyby dělat budou. Nicméně jsem spokojený s tím, jak pracují, tři týdny u nás jim mohou dát do budoucího vývoje strašně moc,“ nekritizoval kouč.

„Musím pochválit obě jedenáctky, splnili jsme kondiční hledisko, zázraky se čekat nedaly,“ dodal.

Další utkání sehraje Sigma v sobotu v Dunajské Stredě. Otázkou je, zda u toho bude i kapitán Vepřek, který po nešťastném pádu odkulhal s bolavým kolenem již po dvaceti minutách.

„Uvidíme, snad to nebude nic vážného,“ uzavřel Václav Jílek.

Sigma v zimní přípravě proti Hlučínu
Co ukázaly první zápasy Sigmy?

SK Sigma Olomouc - Hradec Králové 7:3 (2:0)

Branky: 48. a 83. Hála, 77. a 81. Manzia, 14. Plšek, 29. Řezníček, 74. Kalvach – 51. a 72. Martan, 88. Pajer.
Sigma: 1. poločas: Buchta – Sladký, Kotouč, Radaković, Vepřek (21. Kalvach) – Sláma - Zahradníček, Plšek, Texl, Moulis – Řezníček.  2. poločas: Gröger – Surzyn, Neuer, Jemelka, Hála – Kalvach - Manzia, Zlatohlávek, Houska, Falta – Yunis. Trenér: Václav Jílek.
HK: Ottmar – Pajer, Bederka, Plašil, Mudra – Funda, Čech – Schwarz, Vlkanova, Súkenník – Šípek. Střídali: Vízek – Martan, Zorvan, Janoušek, Kvída, Kropáček, Eliáš. Trenér: Karel Havlíček.