Přes jedenáct tisíc diváků se v sobotu sešlo v ochozech Androva stadionu na utkání mezi Sigmou a baníkem. Ostravští fanoušci, kterých bylo přes tři tisícovky, dostali od vedení klubu celou tribunu sever. A hodní nebyli.

Už během prvního poločasu fans Ostravy začali házet na trávník zábavnou pyrotechniku a zápas dokonce musel rozhodčí Jiří Adam na chvíli přerušit.

„Je to nepříjemné, když se mi to rozsvítí mezi nohama. Zkoušel jsem to i zvednout a je to docela těžké. Takže kdyby to někoho trefilo, může to být i dost nebezpečné,“ řekl brankář SK Sigma Olomouc Petr Drobisz.

Na severním ochozu dokonce i hořelo zapálené choreo a vlajky, ale to nebylo všechno.

Fanoušci Baníku vytrhli na záchodech ventil a voda se valila proudem po chodbách severní tribuny. Podle bezpečnostního referenta SK Sigma Milana Zapletala vytopila kasino a kanceláře v ochozech stadionu.

„Škody jsou v totmo případě statisícové, mohou dosáhnout až jednoho milionu," odhadl Zapletal.

Po baníkovcích zůstaly podle manažera olomouckého klubu Martina Raka také ohořelé sedačky, rozbité reklamní panely a ochranná síť.

V severní tribuně má sídlo kromě kasina sídlo i fitcentrum nebo fotbalové svazy.

Klub z Hané vyšel s vyčleněním severní tribuny vstříc ostravskému klubu. „Ovšem po této zkušenosti to budeme příště velmi zvažovat,“ podotkl Rak.

Petr Pelíšek, Jan Dočkal, Magda Vránová