Zároveň zmínil i nadcházející události, které víceúčelový prostor čekají.

Když jste v červnu 2012 nastoupil do funkce ředitele, rekonstrukce a dostavba pavilonu A byly jedním z vašich hlavních úkolů. Jak to teď při finišování prací hodnotíte?
Mým úkolem v první části bylo vůbec rozjet rekonstrukci pavilonu a zahájit stavební práce, což se podařilo, a snad i jeho dokončení. Pavilon A je vlajkovou lodí pro výstavnické účely celého výstaviště. Jeho dokončení je zcela zásadní pro následující období.

Situaci trochu zkomplikovalo dlouhé hledání stavební firmy…
V průběhu času bylo potřeba vyřešit dokončení výběrového zřízení na zhotovitele, dořešit zahájení stavebních prací, úroveň projektové dokumentace, připravenosti celé stavby, jejího financování a nachystat pavilon na spuštění do zkušebního provozu. Tím zásadním je ale náplň objektu.

Ředitel Výstaviště Flora Jiří Uhlíř

Co návštěvníky čeká a kde už se pohybujete v dalších plánech?
Novou výstavnickou sezonu 2014 zahajujeme s Tourism Expo 14. února. Bude to zkušební rok. Bude potřeba si osahat, jak se objekt chová co se týče energetické náročnosti i toho, jak se podařilo naplnit zadání nebo jestli je potřeba ještě něco dodělat. Co se týká náplně, připravuje se v této chvíli sezona letošní i na rok 2015.

Jaké novinky přijdou v letošním roce?
Letos můžeme zmínit nový titul výstavy, kterou je Moravia Sport. Bude probíhat v termínu Olomouckého půlmaratonu a bude zaměřená na veškeré sportovní aktivity od běhu, trávení volného času sportem a podobně. Při každé výstavě, která letos proběhne, bude řada novinek. Jako první můžu zmínit, že na Tourism Expo dojde k rozšíření spektra nejen o nabídky zájezdů, trávení atraktivní dovolené, ale součástí programu bude i čokoládová show. Dále se nám podařilo pozvat turisticky zajímavé cíle Olomouckého kraje, aby výstava byla regionální. Protože u nás v Olomouckém kraji je co nabídnout. V tomto duchu chceme dále pokračovat.

Zaznamenali jste větší ohlas od vystavovatelů a firem?
Každé nové prostory zvednou zájem vystavovatelů i návštěvníků. Výhoda celého výstaviště, v té konkurenci, jaká je dnes v Olomouci, jednoznačně je, že jde o jeden z největších prostorů ve městě. Z hlediska vystavovatelů je cenově dostupný a je na úrovni, aby splňoval jejich požadavky. Pro návštěvníky je dostupný dopravně i atraktivním prostředím olomouckých parků.

Výstava, plesy a pak prezident

Dostavbou se prostor pro výstavy zvětšil o tisíc metrů čtverečních. Jak toho využijete?
Pokud dojde k souhlasu se zkušebním provozem, počítáme pro všechny chystané výstavy s oběma prostory, tedy pavilonem i dostavbou. Největší výstavou je jarní Flora, která bude otevírat celé výstaviště v novém. U ostatních akcí jako jsou plesy a podobně se počítá s tím, že dostavba bude využívána pro catering a jako zázemí.

Jak jste se dozvěděl, že u vás má být diskuze s prezidentem?
Ozvala se kancelář pana hejtmana a kancelář pana prezidenta s požadavkem, jestli by v pavilonu A mohli udělat setkání s panem prezidentem.

Bude to pro vás velká věc?
První zatěžkávací akcí je páteční otevření areálu pro výstavnické účely. Hned navazují každý pátek a sobotu plesy. Že k nám hodlá zavítat pan prezident nás těší. Shodou okolností má v parku vysazený i strom.

Když bude „áčko" hotové, na co se chcete zaměřit ve Smetanových sadech?
Určitě by si pozornost zasloužily i ostatní původní pavilony. V mezičase jsme dělali alespoň nutné práce údržby či takových věcí jako jsou revize elektrorozvodů, zaizolování, aby pavilony měly minimální standard. Připravujeme další investice, záleží na finančních možnostech, uvidíme, jak dopadne rekonstrukce a dostavba. Počítáme s tím, že rekonstrukcí pavilonu A rozvoj výstaviště nekončí.