Vystoupí například kapely Divokej Bill, Reflexy, Minami, zpěvák Julián Záhorovský, zpěvačka Mucha nebo Terez Wrau.

Sbírka neoficiálně odstartuje v úterý 20. září v 19 hodin, kdy ji na Olodvorku autorským čtením zahájí spisovatel Jaroslav Irovský. V průběhu večera je na programu také akustické vystoupení dvou členů kapely Premier.

Telegraph Olomouc.
Město ožije Polskou sezónou. Láká na koncerty, workshopy a filmy

Ve středu 21. září se do ulic Olomouce vydají desítky dobrovolníků, žáků a vozíčkářů a budou kolemjdoucím rozdávat zasukované tkaničky.

„Ty jsou už po dvě desetiletí symbolem celostátní sbírky. V 15 hodin na Horním náměstí odstartuje dvoudenní maraton benefičních koncertů. Vystoupí například nevidomý zpěvák Radek Žalud, kapela The Shookies, finalista prvního ročníku Česko hledá SuperStar Julian Záhorovský nebo zpěvačka Mucha. Hvězdou večera bude legendární skupina Reflexy,“ pozval za pořadatele Milan Papežík ze Spolku Trend vozíčkářů.

Další benefiční koncerty proběhnou na Horním náměstí ve čtvrtek 22. září, hlavní hvězdou bude kapela Divokej Bill.

Vystoupí také písničkářka Terez Wrau nebo kapela Minami.

Program na Olodvorku

V pátek program pokračuje na Olodvorku, kde se představí hned několik umělců. Nejmladším z nich je teprve čtrnáctiletý Ondřej Crhák, který nadchl publikum během červnového festivalu v ulicích Olomouce.

Lidé mohou na činnost Spolku Trend vozíčkářů a dofinancování služeb pro občany s těžkým zdravotním postižením přispívat nejen do kasiček dobrovolníků. Nově bude platba za tkaničky možná také kartou přes terminál.

Další možností je odeslání dárcovské sms zprávy nebo převod libovolné částky na transparentní účet číslo 1000100014/5500. „Finanční situace nejen u nás v Trendu, ale ve všech neziskových organizacích je tento rok přímo kritická. Chybí peníze na dofinancování poskytovaných služeb a my stále věříme, že zvládneme zachovat jejich plnou hodnotu a kvalitu,“ vyzval k zapojení široké veřejnosti do sbírky ředitel Spolku Trend vozíčkářů Tomáš Zrnka.

Podrobné informace ke sbírce a benefičním koncertům jsou k dispozici na webu.