Začátek akce patřil dětem, do varu je dostaly Zpívánky strýčka Líčka. Přebytečnou energii mohli nejmenší využít ve skákacím hradu nebo na hřišti.

Poté se dočkali i dospělí. Jako první vystoupila punk-rocková banda z Náměště na Hané – Pryor. Na pódiu je vystřídal metalový Kartel z Odrlic, místní části Senice na Hané. Známé písničky slavné kapely Olympic zahrál stejnojmenný revival band. Po východu Měsíce stylově převzala otěže nu-metalová Luna z Olomouce. Tečku za festivalem udělala zábavová skupina Old School.

Pohoda u Trojice na Horním náměstí v Olomouci, 9. 7. 2021
Pohoda u Trojice začala. Takto si náměstí užívalo hity Kryla a Františka Nedvěda

„Přišli jsme hlavně na písničky Olympicu, které známe z rádia a televize. Ale byla by škoda přijít jen na chvíli, takže jsme vzali ženy, kamarády, děti a užíváme si i ostatní kapely a ty věci okolo,“ svěřili se návštěvníci z Třebčína, který spadá pod Lutín.

Jak název akce napovídá, program se nemohl obejít bez pěnivého moku. Pivovaru z Litovle konkuroval náměšťský Jadrníček nebo Buchťák z olomouckých Nemilan. Hladoví našli spásu u stánků s párkem v rohlíku, langošem, kuřecím steakem či gulášem.

Music TON festival v Holešově. Sobota 10.7. 2021
Premiéra nového festivalu nadchla. Takto rozpálili publikum Habera či Lucie

Organizátoři Rockového festivalu a slavností piva, konkrétně zástupci Kulturní a školské komise obce Lutín a oddílu kopané TJ Sigma Lutín, dbali na dodržování protiepidemických opatření. Do areálu nebyl vpuštěn nikdo, kdo se při koupi vstupenky neprokázal negativním testem na covid, průkazem z očkování anebo čestným prohlášením o bezinfekčnosti.