Provozovatelé podniků hlásí nápor a mrzí je, že mohou kapacitu využít jen z poloviny. Z námi oslovených podniků měla ve středu odpoledne polovina plno a zbytek téměř obsazeno.

Petr Kadaňka, majitel Retro Pivnice Olomouc
„Lidé se postupně hlásí a polovina z celkové kapacity 80 míst je téměř obsazena, a to na čtvrtek, pátek i sobotu. V naší nabídce je dvanáct druhů točených piv a dárkem na přivítanou jsou i speciální edice, které se vaří jednou za rok. Návštěvníkům nabídneme i něco k zakousnutí.“

Pavla Tadicová, majitelka restaurace U Bukáčků, Přerov
„Zájem o rezervace je velký a objednávky se jen hrnou. Už máme plně obsazenou kapacitu restaurace na čtvrtek, pátek i sobotu. Využít ale můžeme jen polovinu míst, takže obsadíme asi 25 židlí. Nadále zachováme i výdej obědů přes okénko.“

Filip Matěj, majitel Moravské restaurace Olomouc
„Už máme obsazenou polovinu míst z celkové kapacity 76, a to na čtvrtek, pátek i sobotu. Protože jsme nechtěli přijít ani letos o tradici Svatomartinských husích hodů, které jsou vždy vyhlášené, bude to letošní specialita pro naše hosty. Na tradičním českém pokrmu si mohou pochutnat od 3. do 13. prosince.“

Ladislav Šimek, majitel pivnice a restaurace U Labutě, Přerov 
„Rezervace se postupně plní a přibývají každou hodinu. I když bude ale podnik plný, tak bude stejně poloprázdný. Což je bohužel s ohledem na fakt, že mohou u stolu sedět jen čtyři lidé a kapacitu lze zaplnit jen z poloviny, realita. Větší zájem o rezervace je v pivnici, a to hlavně mezi stálými hosty, kteří se chtějí konečně sejít. Objednávky si berou na posezení kamarádi a rodiny, ruší se bohužel všechny večírky a oslavy. Kapacita je tedy už téměř zaplněná.“