Ulice bude od úterý 14. dubna pro motoristy i městskou hromadnou dopravu neprůjezdná, dostanou se do ní jen vozidla stavby, záchranných složek a chodci.

Stavební práce v ulici 8. května se původně měly rozjet už 16. března. Kvůli vyhlášení nouzového stavu se ale firma s městem dohodla na dočasném pozastavení.

„Nyní nás zhotovitel oslovil a přislíbil, že pokud bude situace stejná nebo lepší než je ta současná, předpokládá zahájení prací 14. dubna,“ informoval investiční náměstek Martin Major.

Ilustrační foto
Olomouc podnikatelům odpustí tříměsíční nájmy a poplatky za "zahrádky"

Od úterý bude ulice 8. května neprůjezdná, dostanou se do ní jen vozidla s povolením stavby a chodci. Vjezd bude umožněn také složkám integrovaného záchranného systému.

Stavební práce začnou v místě křižovatky Zámečnické a Pekařské ulice. Pak se stavba přesune dál za nákupní galerii, aby mohly křižovatkou u Koruny projíždět výlukové autobusy.

Zavřené dětské hřiště u Bezručových sadů v Olomouci
Z hřišť v Olomouci strhali pásky. Pořád se tam nesmí! upozorňuje radnice

Rekonstrukcí projde tramvajová trať včetně trolejového vedení a povrchu vozovek, vjezdů, chodníků a také veřejné osvětlení v úseku od křižovatky Pekařské, Zámečnické a Opletalovy ulice až o zaústění na náměstí Národních hrdinů. Náklady mají dosáhnout téměř 75 milionů korun.

Práce by měly podle harmonogramu trvat asi osm měsíců. 

Začátek demolice mostu na Masarykově třídě v Olomouci. 6. dubna 2020
Začala demolice mostu na Masarykově třídě. Takto mizí
Zoologická zahrada Olomouc v době nouzového stavu.
Zavřená Zoo Olomouc připravuje novinky. Podívejte se dovnitř