Samoobslužný Pivní bar najdete mezi lesy, loukami a poli kousíček od Ptenského Dvorku, asi 30 kilometrů na západ od Olomouce.

Pivo si tam navíc můžete dát v souladu s koronavirovými opatřeními. Rukavice, desinfekce i jednorázové kelímky jsou v baru samozřejmostí.

Velikonoční víkend ve Žraloku 2020
Pivko, vzduch, slunce. Svátky lákaly ven, takto to vypadalo u přehrady

Mezi prvními zákazníky baru byla i Michaela Piňosová z Plumlova. Spolu s kamarádem si zde užili pohodové občerstvení během velikonočního víkendu.

„Je to paráda. V přírodě si sami načepujete pivo za příznivé ceny, místo je navíc dobře přípustné a kdo chce chviličku posedět má k dispozici pár židliček. My jsme zvolili ale odpočinek kousek opodál na dece,“ usmála se Michaela Piňosová.

Ilustrační foto
Dvacítka lidí popíjela u hřiště, zasahovala policie

A co říkají ke svému počinu v podobě „pivní budky“ její tvůrci.

„Přátelé, pro ty, co trpí žízní, jsme připravili v Ptenském Dvorku samoobslužnou pivní zastávku. K mání je chlazené pivečko 12 a točená limča. Samozřejmostí jsou rukavičky, desinfekce a jednorázové kelímky. Najdete nás u Ptenského Dvorku, od hospody nahoru po žluté značce, 10 min pěšky, otevřeno je nonstop. Budeme se těšit z vaší radosti z chlazeného pivka. Vše je založeno na principu lesního baru a lidské poctivosti,“ informují na facebooku.

V roušce a s rozestupy. Jadrníčka si mohou lidé v pivovarské hospodě v Náměšti na Hané vychutnat přes výdejní okénko
Oceňovaný pivovar v Náměšti bojuje s krizí. Hospody zavřené, festivaly zrušené