Hnutí ProOlomouc a Piráti si podle Tomáše Pejpka dali za cíl nejen vítězství ve volbách, ale i společnou reformu správy města.

„Občané se jasně vyslovili pro zásadní změnu už před čtyřmi lety, avšak tehdejší vítěz se vzápětí spojil se stranami, které Olomouci vládnou nepřetržitě dvacet let. Nyní přichází reformní blok s realistickým, na budoucnost orientovaným programem, který zastaví stagnaci města a zlepší viditelně život občanů,“ prohlásil Tomáš Pejpek z ProOlomouc.

Dvojkou na společné kandidátce je lídr Pirátů Viktor Tichák.

„Věříme, že získáme silný mandát a začneme tvořit z Olomouce město moderní, fungující a krásné,“ poznamenal Viktor Tichák s tím, že v průběhu května bude uzavřena dohoda o předvolební a povolební spolupráci.

Lídrem kandidátky STAN bude při letošních komunálních volbách v Olomouci vysokoškolská pedagožka Andrea Hanáčková, která je nyní městskou zastupitelkou.
Čeká olomouckou radnici změna? Kdo také kandiduje na primátora

Ve společném programu vznikající koalice je například transformace a digitalizace magistrátu, transparentní správa financí, majetku a městských organizací, promyšlený růst města, obnova příměstské krajiny, bezpečný veřejný prostor a rovnoprávný rozvoj všech druhů dopravy.

Zatím zveřejnění lídři do komunálních voleb v Olomouci

ANO – Miroslav Žbánek

SPOLU – Markéta Záleská

STAN – Andrea Hanáčková

spOLečně – Otakar Štěpán Bačák

KSČM – Liběna Večeřová