Oproti původnímu plánu je to s třítýdenním zpožděním.

Josef Suchánek, ředitel Správy kolejí a menz Univerzity Palackého v Olomouci říká, že se zaměstnanci v novém prostředí a s novými systémy stále učí pracovat.

Nabídku jídel menza rozšiřovat neplánuje. Na strávníky však čekají jiné novinky.

"Menza nabízí kulturnější stolovací prostředí. Předpokládáme, že nové varné technologie umožní rychlejší přípravu pokrmů tak, abychom byli schopni operativně vyřešit poptávku po jednotlivých vydávaných jídlech. Zároveň se z původních dvou samostatných křídel vytvořil jeden odbavovací prostor tak, že jednou stranou strávníci přijdou a druhou odejdou," vysvětluje Suchánek.

Mezi novinky, o kterých se hodně diskutuje také na sociálních sítích, patří také možnost koupit si pití v plastu a plechovce přímo v prostorách menzy.