„Je to nečekaný výsledek, který je dokladem solidarity a štědrosti mezi lidmi," uvedl koordinátor sbírky Martin Rejšek z Charity Olomouc.

V první polovině ledna navštívili domácnosti Kašpar s Melicharem a Baltazarem, roznášeli radostnou zprávu o narození Spasitele. Požehnali našim domovům a požádali o finanční dar pro chudé a lidi v nouzi.

„Na území Olomouckého děkanátu, který zahrnuje město a třicet čtyři blízkých obcí, se do sbírky zapojilo více než 1.200 lidí rozhodnutých udělat něco pro dobrou věc," doplnil Martin Rejšek.

Finanční dary jsou určeny především pro chudé a lidi v nouzi.

Třetinu z vykoledované částky použije Charita ČR a Arcidiecézní charita Olomouc k podpoře dobročinných projektů u nás i v zahraničí.

Zbylá část sumy se vrátí do Olomouckého regionu, kde ji použije Charita Olomouc k pomoci lidem s duševním onemocněním, tělesným handicapem, seniorům, lidem bez domova nebo dětem z lokalit ohrožených sociálním vyloučením.

Pomoc z tříkrálových darů směřuje i k lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci. Můžeme mezi nimi nalézt oběti trestných činů, domácího násilí nebo postižené přírodními katastrofami.