Oba hlavní aktéry diskusního setkání poslouchalo zhruba stočlenné publikum zejména příznivců a členů ODS. Petr Fiala například divákům vysvětlil postupy, které se během třech měsíců od jeho ustanovení do pozice předsedy strany, uvnitř partaje udělaly. Jasně vytýčil, jakým směrem se má strana ubírat.

„ODS je věrna své tradici a je tu pro všechny aktivní lidi, kteří se těší individuální svobodě a přijímají zodpovědnost za svoje činy," řekl předseda ODS Fiala s tím, že obnovení důvěry je záležitostí, která bude ještě nějakou dobu trvat. Nebál se přitom vyzvat členy, aby upozornili na „osoby, které dělají straně ostudu" uvnitř vlastních řad.

Jednička kandidátky ODS do eurovoleb Jan Zahradil (zleva) a předseda strany Petr Fiala (uprostřed) před svými příznivci.

Jednička kandidátky ODS do eurovoleb Jan Zahradil (zleva) a předseda strany Petr Fiala (uprostřed) před svými příznivci. Foto: Veronika Kolesárová

Poslanec Evropského parlamentu a lídr kandidátky ODS Jan Zahradil zase zdůraznil stabilní názor, který ODS v unii prosazuje.

„Žádná strana nehájí české zájmy v EU jako ODS. Její názor je neměnný. Náš euroskeptismus, který byl zpočátku zavrhovaný, se stává obecně šířeným názorem, který se nebojí vyslovit i další," uvedl Jan Zahradil. Na přímo požádal přítomné, aby oslovili své okolí a přesvědčili potenciální voliče, aby k urnám za necelý měsíc přišli a dali hlas právě ODS.

Obecenstvo se dotazovalo například na podrobnosti k volební kampani, s čím mohou členové pomoct či jakým způsobem chce vedení strany oslovit ztracené voliče.