Sto třetí narozeniny, spolu s vedením olomouckého Domova pro seniory a zástupci radnice, oslavila v úterý 29. října.

Seniorka se narodila v Zábřehu, donedávna však ještě žila sama.

„V našem zařízení bydlí teprve od letošního května, kdy kvůli úrazu nemohla dál zůstat doma," řekla Marie Romanovská z Komise pro občanské záležitosti.

Do chválkovického Domova seniorů Pohoda jí přijel pogratulovat primátor Martin Novotný, náměstkyně primátora Eva Machová a pověřené členky Komise pro občanské záležitosti.

„Paní Musilová se vyučila pánskou krejčovou, léta pracovala v restauracích a to až do důchodu, naposledy byla zaměstnaná jako pokladní v hotelu Morava v Olomouci. Pochází ze čtyř sourozenců, je nejmladší a celý život byla v kontaktu se svou neteří, která se o ni starala až snad do loňského roku," řekl ředitel zařízení Jiří Floder.

Mezi její koníčky patřilo cestování, poznávání nových věcí, chataření, ale i odpočinek v lázních, návštěvy divadla a koncertů a také četba.

„V současné době je při relativní síle, nedoslýchá a chůzi už nemá tak pevnou. S chutí si ale připila šampaňským, snědla několik chlebíčků i dort," doplnil Jiří Floder.

Marta Musilová však není jediným stoletým oslavencem. Letos si zaměstnanci spolu s obyvateli Domova seniorů připomínali ještě i sté a sto páté narozeniny.