V hlavní expozici v pavilonu A jsou vidění jsou naleštěná jablíčka, hrušky a švestky v mnoha odrůdách a nechybí ani pestrá přehlídka zeleniny všech barev, tvarů a druhů. Ve svěžích květinových aranžmá floristé využili především pestrobarevné gladioly, karafiáty, vřesy či chryzantémy.

Houbaři i včelaři si přijdou na své

Na své si přijdou také houbaři, protože v „áčku“ nechybí ani expozice podzimních hub. Kdo potřebuje odbornou radu, může se obrátit na zdejší mykologickou poradnu.

Na galerii se také představují střední odborné školy Olomouckého kraje. Pavilon H nabízí prezentaci včelařských potřeb a včelích produktů.

Noční běh pro Světlušku přiláká stovky běžců.
Prix Bohemia Radio opět v Olomouci, součástí je Noční běh pro Světlušku

Součástí podzimní Flory je také oblíbený festival gastronomie a nápojů Olima, který probíhá na galerii a v pavilonu E. Jeho součástí je soutěž o nejlepší ovocnou pálenku Flora košt a nejlepší marmeládu Flora džem.

Účast na podzimní Floře přislíbil známý český cukrář Josef Maršálek a Petra Burianová, vítězka první řady soutěže Peče celá země.

Floristická show i přednášky

Milovníci květin mohou shlédnout floristické show nebo se zúčastnit odborných přednášek.

Zahradnické trhy nabízejí různé výpěstky, keře, stromky, růže, okrasné cibuloviny, osiva, nářadí pro kutily a zahradnické i domácí potřeby. Výstava je přístupná od čtvrtka do soboty od 9 do 17 hodin, v neděli končí v 16 hodin.