Stavbaři se pustili do kamenného obložení v okolí mostu v Komenského ulici a pokračují na nábřežní stěně směrem k Masarykově třídě. Dlažbu budou pokládat následně v závislosti na postupu dalších prací, prakticky až do konce celé stavby.

„Dlažba bude vypadat jinak, než je vidět na zdech. Kameny budou menší a budou tvořit mozaiku,“ vysvětloval mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař.

Stavba nového mostu v Masarykově ulici v Olomouci,16. září 2020
Na Masaryčce už skládají "Rejnoka"

Podle Povodí Moravy se i přes komplikace, které způsobila epidemie koronaviru, daří postupovat na rozsáhlé stavbě protipovodňových opatřeních v této části Olomouce bez zásadnějšího zpoždění.

„Budoucí podoba nábřeží se již začíná rýsovat a už dnes je patrné, že se mají obyvatelé Olomouce na co těšit,“ sdělil generální ředitel Povodí Moravy Václav Gargulák.

Auta na průjezdu Droždínem zpomalí rondel
Rondel v Droždíně se letos stavět nezačne

Stavbaři pracují i na levém břehu Moravy, kde rozšiřují koryto řeky a pokračují v ražbě kanalizačního sběrače.

Část dokončeného úseku za vysokoškolskými kolejemi, kde vznikly cesty a relaxační prvky, je lidem přístupná od června. V úseku od ulice Šmeralova k železničnímu mostu za třídou Kosmonautů bylo rozšířeno koryto a díky terénním úpravám se Olomoučané dostanou až k řece.

Stavba nového vjezdu do fakultní nemocnice Olomouc, 12. září 2020
Fakultka staví v Hněvotínské nový vjezd. Kdy bude hotovo?