Plavby se u veřejnosti setkaly s nadšeným ohlasem a provozovatel vyhlídkových lodí, společnost Plavby Olomouc, zvažuje, že se do Přerova vrátí i v příštím roce.

„Na hodnocení celé letní sezony je ještě čas. Pro nás je důležité, že lidé chodí a o plavby mají zájem. Snažíme se je vylepšovat, přibývají soukromé oslavy či společná setkávání. Chceme, aby sloužily návštěvníkům Přerova ke zpestření jejich výletu, ale aby měli i místní lidé nové možnosti, jak trávit letní dny. Zájem o ně je o víkendech, ale i ve všední dny,“ shrnul první sezonu Kordulky na řece Bečvě organizátor plaveb Šimon Pelikán.

Nadšené ohlasy lidí jej potěšily.

„Přece jen je pro nás Přerov trochu jiné prostředí a snažíme se výklad, zaměřený na historii města, pojmout tak, aby zaujal co největší spektrum návštěvníků. Mnozí nám vyprávění autentické příběhy ze života v blízkosti řeky, a tyto drahocenné informace pak můžeme předávat dál jako malou ústní lidovou slovesnost o řece Bečvě,“ usmál se.

Vizualizace podjezdu cyklostezky mostem u Štarnova
Na kole z Olomouce do Šternberka bezpečněji? Už brzy díky novému podjezdu
Bourání mostu u Bristolu - jak šel čas
Jak zmizel most u Bristolu. Podívejte se na FOTOKRONIKU z bourání

Lepší schůdky

I přes veskrze pozitivní reakce se objevila i jedna stížnost na bezpečnost schůdků, vedoucích k přístavišti u Bečvy. Chybějící zábradlí není zejména podle důchodců bezpečné. Redakci na problém upozornil Antonín Hučín z Veselíčka.

„Vypravil jsem se na projížďku po řece Bečvě, na které nás výřečný kapitán informoval o historii i současnosti města. Co mě ale nepříjemně překvapilo, byl přístup k lodi. Schodiště je poměrně vysoké a bez zábradlí a podle mého názoru představuje riziko nejen pro malé děti, ale i starší lidé by lepší přístup přivítali,“ vylíčil.

Provozovatel plaveb chce do příští turistické sezony zjednat nápravu.

„Schůdky nejsou ani tak nebezpečné, jsou dosti široké, ale chybí tam zábradlí, což je zejména pro starší lidi problém. Po ukončení letošní sezóny se na to zaměříme a společně s městem a zodpovědnými subjekty se budeme v budoucnu snažit tuto problematiku vyřešit,“ uzavřel Šimon Pelikán.

Olomoucká tržnice
Co bude s olomouckou tržnicí? Plány jsou
Výletní loď Marie Terezie vyplouvá z olomouckých Nových Sadů
Vyhlídková loď v Olomouci změnila přístav i trasu. Kvůli bagrování Moravy