Desítka kuchařských týmů hodiny vařila a dochucovala populární pokrm, aby potěšila chuťové pohárky návštěvníků a poroty, která ocenila ty nejlepší.

„Gulášek? Jedině ze zvěřiny. Letos ho děláme z mladého daňka. Lončáka,“ poodhalili základ dobroty v šedesátilitrovém kotli Kupkovi z Kokor.

Na týneckých slavnostech se soutěžní manželský pár z Přerovska objevil počtvrté. „Lidé za námi chodí, že ochutnali třeba šest gulášů, a náš je nejlepší. Ještě nikdy jsme ale nevyhráli. Tak třeba letos,“ smáli se manželé.

Letošní dvanáctý ročník neměl podle návštěvníků chybu. „Kančí je pecka! Piva jsem měl už tři. Teď si dávám Keprníka z hor,“ usmíval se pan Tomáš z Olomouce. „Parádní akce. Babička šla s dětmi na kolotoč a já snad stihnu ještě jedno,“ dopíjel u stánku oblíbenou třináctku.

Na týneckých slavnostech guláše a zlatavého moku letos nechyběly ani domácí koláčky a sladkosti pro děti.

O zábavu se odpoledne staral například zpěvák Vlasta Horváth, vítěz jednoho z prvních ročníků soutěže Česko hledá SuperStar. Večer pak k tanci i poslechu spustila kapela Bene s Hanou Vyroubalovou.