VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pivní a gulášové slavnosti ve Velkém Týnci přilákaly stovky lidí. PODÍVEJTE SE

Velký Týnec – Třináct druhů gulášů od třinácti týmů, pivo nebo Věrovanka či Kabát revival. Taková byla letošní nabídka pátého ročníku Pivních a gulášových slavností ve Velkém Týnci. Užily si je stovky lidí, kterým k dobré náladě přispělo i krásné slunečné počasí.

29.7.2012 7
SDÍLEJ:

Pivní a gulášové slavnosti ve Velkém TýnciFoto: DENÍK/Jiří Beneš

Na pátých slavnostech teklo pivo proudem a stejné to s trochou nadsázky bylo i s gulášem, který tu voněl široko daleko. Nutno dodat, že pivo i guláše tu bylo dostatek a k atmosféře naplno prožité soboty pomáhala vydatnou měrou i hudba. Jako první patřilo pódium Věrovance, dále Revival Kabátům Morava a zazpívali také The Beatles – Revival Band z Kladna.

V hlavní roli tu ale vystupoval guláš, přesněji guláše na třináct způsobů. Přesně tolik týmů se totiž přihlásilo do soutěže o ten nejlepší. Návštěvníci si tak mohli dopřát guláše hovězí, jelení, dančí nebo segedínské. To všechno se vařilo před zraky návštěvníků, ale i porotou, jejíž zkušenosti i chuťové pohárky nakonec rozhodly o třech nejlepších. Jednotlivé týmy své guláše připravovaly v kotlích, v kotlících a hrncích a mnohdy vedle kuchařského umění projevili kuchaři také smysl pro humor.

„Náš tým, Bio Hazard, připravuje guláš BSE z šílených krav," prozradil s úsměvem jeden z kuchařů Kamil Sobota z Velkého Týnce. S vařením guláše na slavnostech má jeho tým už velké zkušenosti.

„Jsme pravidelnými účastníky od prvního ročníku. A několikrát jsme byli také ocenění," dodal Sobota. Svůj kotlík tu po druhé také míchali Šohaje ze Slovácka.

„Jsme ze Slovácka a sem jsme se přiženili. Poprvé jsme byli v soutěži v předminulém roce. Letos vaříme segedín a jsme zvědaví, jak to dopadne. Konkurence je na pátém ročníků veliká," okomentoval za tým Martin Tureček. Když týmy své guláše uvařily, jen málokdo alespoň jeden z nich neochutnal.

„Pivo, guláš a hudba a k tomu ještě krásně vyšlo počasí. To je ideální kombinace," uvedl návštěvník Pavel z Velkého Týnce.

„Přijeli jsme podpořit Týnečáky z Velké Bystřice a moc se nám tu líbí," prozradila své dojmy další návštěvníce Jana Drábková. Gulášovou soutěž vyhrál místní tým Amatérští kuchaři. Ti do soutěže uvařili dančí guláš. Na druhé místo potom porota umístila Stavby Žádník s gulášem pštrosím a pomyslný bronz si vybojoval tým Restaurace u Zedníků.

Autor: Jiří Beneš

29.7.2012 VSTUP DO DISKUSE 7
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Setkání s občany na náměstí TGM v Lipníku nad Bečvou - červené karty pro prezidenta
26

Sbírka na pokutu? Lidé vyjadřují solidaritu zvukaři z Lipníku

Opravená ulice 1. máje v Olomouci s modelem Hradské brány před hotelem Palác
4 16

Třída 1. máje po opravě. Jak se vám líbí?

Vánoce jsou finančně náročné. Úvěr ale může být špatným pánem

Podle finančních poradců ale i psychologů by úvěry měly sloužit k nákupu jen těch věcí, které nezbytně potřebujeme. Nemá cenu se neúměrně zadlužit a kvůli hezkému Štědrému dni si pak znepříjemnit celý rok. Praxe ale také ukazuje, že mnohé domácnosti si kvůli nedostatečné finanční rezervě nemohou tuto úvahu dovolit.

Petr Pithart dostal v Olomouci Pelikána a objal se s Hradílkem

FOTOGALERIE / Český politik a právník Petr Pithart v úterý v Olomouci převzal cenu Pelikán. Tu uděloval dvouměsíčník Listy už počtrnácté.

Návrh na přání: 3 varianty malé kuchyně a jídelny

O návrh kuchyně a jídelny nás tentokrát požádala paní Kolodějová, jejíž domek je teprve ve fázi stavby. To je nejvyšší čas zvážit, jak prostor uspořádat, vybavit a barevně sladit, aby vše vyhovovalo nejen majitelčiným přáním, ale aby byla samotná kuchyně praktická a příjemně se v ní vařilo.

Ve Šternberku mají měnit plasty na ropu. Fajn, ale tady ne, protestují místní

Starost o životní prostředí ve Šternberku a jeho možné ovlivnění linkou na zpracování plastového odpadu, kterou chce nedaleko sídliště postavit pražská společnost ADI OIL, přivedly v úterý večer do místního kulturního domu odhadem stovku obyvatel města.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT