Podle ředitelky zařízení Zdenky Polzerové ještě letos v budově B zmenší pokoje ze čtyř až pětilůžkových na dvou až třílůžkových. „Ty budou mít vlastní sociální zařízení. V současnosti jsou pro všechny pacienty společná na chodbě,“ uvedla ředitelka. „Do konce roku to bude dokončeno,“ sdělila s tím, že první etapa si vyžádá zhruba pět milionů korun.

Kompletní přestavbou poté v příštím roce projde budova A a zahrnuje i zřízení dalších nadstandardních pokojů. „Ta by měla začít v březnu. Zatím čekáme na výzvu ze Švýcarských fondů, odkud bychom chtěli získat dotace,“ uvedla Polzerová.

V roce 2010 by měla stavební proměnu zařízení ukončit rekonstrukce budovy C. „Současně s tím zmodernizujeme i vodoléčbu,“ poznamenala ředitelka s tím, že celková stavební úprava výrazně neovlivní lůžkovou kapacitu léčebného ústavu. „Avšak je vysoce pravděpodobné, že v době rekonstrukce se mírně prodlouží čekací doby na hospitalizaci,“ upozornila.

Přestavba objektů dolehne i na pacienty v léčebně, které bude personál přesouvat na jiná oddělení. „Budeme se snažit, aby modernizace dolehla na pacienty co nejméně,“ dodala.