"Zapsaných účastníků bylo přesně devadesát tři. Hodně lidí ale přišlo bez registrace, na vrcholu bylo živo," informovala jedna z hlavních organizátorek Milada Dosedělová.

Na startu v čelechovické sokolovně panovala výborná nálada. Putování není masovou akcí, většina účastníků se mezi sebou znala.

"My chodíme pravidelně, řekl bych, že desetkrát už jsme šli. Na Kosíř je to pěkná procházka, zvláště dnes když padá sníh," prozradili manželé Lužní z Prostějova.

Příchozí měli k dispozici oplatky nebo teplý čaj. Někteří samozřejmě i něco tvrdšího na zahřátí z vlastních zdrojů.

Zamrzlé přírodní koupaliště Poděbrady u Olomouce - 24. ledna 2019
Led pokryl rybníky, bruslaři vyjeli. Zamrzly i Poděbrady

Tahání dříví do lesa

Všichni byli také instruováni, aby sebou do batohů přibalili nějaké to polínko z připravené hraničky.

"Tahat dřevo do lesa, to jsem ještě nedělal," s úsměvem komentoval jeden z chlapíků při balení bukových polen do batohu.

Pravidelně absolvuje pochod také Ludmila Šperková se svou čtyřnohou Ájou.

"My chodíme na Kosíř pořád. Byly jsme s Ájou na Silvestra i Nový rok. Teď jdeme i s kamarádkami, jedna jde poprvé, tak jsme zvolili kratší trasu," komentovala turistka z nedalekých Smržic.

Budování základů pro nový most u Bristolu. 25. ledna 2019
U Bristolu už založili nový most. Přes obtíže hlásí jen mírný skluz

Jako první zdolali vrchol manželé středního věku ze Studence.

"Procházka pěkná. Nahoře bylo více sněhu. Vyrazili jsme brzy, abychom stihli doma uvařit oběd," podělili se o své dojmy Vlastimil a Ivana Faltýnkovi.

Dalšími rekordmany byli pan Punčochář a Ella Dosedělová.

"Pan Punčochář z Kelčic byl nejstarší, když to zvládl v osmdesáti devíti letech. Nejmladší byla dvouletá Ella. Nejvzdálenější účastníci dorazili ze Šumperka," hlásila Milada Dosedělová.

Čelechovičtí sokoli ve svých aktivitách neustávají. V neděli 17. února pořádají divadelní představení pro děti. Následující sobotu 23. února pak Maškarní bál.

Ilustrační foto
Kanál D-O-L zřejmě vynechá větev kolem Olomouce. Nevyplatí se