Díky Běhu pro dobrou věc si tak nejen zakoupí last minute registrace, ale pomohou i organizaci, která se stará o handicapované klienty v našem regionu. A jak na to?

Princip je jednoduchý. Kupte si registraci na Mattoni ½ Marathon Olomouc u Spolku Trend vozíčkářů Olomouc a nejen, že si závod zaběhnete, ale z každé zakoupené registrace přispějete právě i Trendu vozíčkářů na podporu jejich sociálních služeb, zejména osobní asistence.

„Protože právě tento závod je pro nás srdeční záležitostí, tímto bychom rádi oslovili spoluobčany Olomouce a okolí, aby nás v případě zájmu kontaktovali a podpořili svou účastí třeba naší organizaci, abychom mohli dokázat, že lidé podporují dobré věci či skutky, včetně Běhu pro dobrou věc," pokračoval Tomáš Helísek.

„Právě naše organizace díky tomuto projektu loni získala přes 44 tisíc na financování služeb, které poskytujeme 22 let lidem s různým druhem handicapu. Tento způsob, jakým je spojení běhání a pomoci těm, kteří to potřebují a třeba běhat nemohou, má pro nás velký význam a rádi bychom do něj zapojili co nejvíce lidí či firem nejen našeho okolí," doplňuje PR manager a garant projektu v Trendu vozíčkářů.

Podle webu RunCzech si v roce 2015 koupilo registraci na některý ze sedmi závodů RunCzech běžecké ligy 4 620 běžců, kteří přispěli celkovou částkou 7 279 615 korun.

„Budeme se těšit, že mnozí z vás podpoří Běh pro dobrou věc právě pro naše klienty, kterým poskytujeme sociální služby a zakoupením registrace u nás, uděláte radost nejen nám, ale i sobě," doplnil Tomáš Helísek.

Bližší informace zájemci najdou na www.trendvozickaru.cz či emailu helisek@trendvozickaru.cz.

Více běžců a nová trasa

Olomoucký půlmaratom se letos poběží v sobotu 25. června. 

Pořadatelé oproti loňsku ještě navýšili kapacitu, celkem se do ulici města na trať vydá 6200 běžců. Na startu by opět neměla chybět světová elita.

Pořadatelé zároveň pozměnili trasu závodu. Poběží se v opačném směru než vloni a kvůli opravám se závod vyhne ulicím 1. máje a 8. května. Nová otočka bude v Lazecké ulici.

VÍCE ZDE