Kemp Krásná Morava přitom nenabízí jen ubytování pro vodáky a turisty v karavanech, ale také sportovní či kulturní vyžití pro děti i dospělé ze širokého okolí.

Resort má od letošní sezony na starost Petr Nádvorník, který v rozhovoru Deníku přiblížil své plány s areálem a vzkázal čtenářům, na co se mohou těšit během červencových a srpnových dní.

Kdy jste zahájili sezonu 2019?
Začátkem sezony pro nás byly Velikonoce. Vzhledem k počasí jsme zaznamenali slabší květnovou návštěvnost, v červnu se to už ale rozjelo naplno. Nedávno jsme tu měli školní výlety, teambuildingové akce i koncerty. V létě budou převažovat ti klasičtí dovolenkáři, hlavně vodáci.

V roli vedoucího jste teprve pár měsíců. S jakou vizí jste se kempu ujal?
Moje představa je, že nebudeme jenom klasický vodácký kemp. Ten zájem o kempování bývá pouze tři měsíce v roce – červen, červenec a srpen. My ale chceme fungovat od začátku dubna do konce října. Chceme z areálu vytvořit místo pro volnočasové aktivity rodin z Olomouce a okolí. Rádi bychom se stali alternativou Svatého Kopečku, kde děti chodí do zoologické zahrady. K tomu směřujeme celou naši budoucnost.

Petr Nádvorník, vedoucí a zástupce provozovatele olomouckého kempu Krásná MoravaZdroj: Deník / František BergerPetr Nádvorník, vedoucí a zástupce provozovatele olomouckého kempu Krásná MoravaAutor: Deník / František Berger

Tragická nehoda u Dubu nad Moravou - 11. 7. 2019
Za tragédii u Dubu se třemi mrtvými může chybné předjíždění
Ilustrační foto
Kam o víkendu? Na vodní párty, dobrou muziku i farmářské trhy

Brouzdaliště i další herní prvky

Plánujete tedy nějaké vylepšení, změny?
Určitě. Za podstatný hendikep areálu považuji, že se lidé nemohou osvěžit ve vodě. Mimo sprch a Mlýnského potoka bych rád nabídl menší koupací plochu nebo brouzdaliště. V kempu je takový příkop, ten bych rád časem využil pro tento účel. Snažím se rozvíjet spolupráci, kterou se nám podařilo navázat s nedalekým jezdeckým areálem, kde často probíhá parkour a podobné akce. Příští rok bych rád doplnil další herní prvky, aby tady děti rády trávily volný čas.

Říkáte další, tak které herní prvky už tady jsou?
Ve spolupráci s městem se tu vybudovalo šestijamkové hřiště pro discgolf, jehož popularita poslední dobou stoupá. Díky hejčínskému Pétanque klubu Pelikán je zde hřiště na pétanque, které splňuje soutěžní parametry. Oblíbené u dětí jsou vzduchové trampolíny, uprostřed areálu stojí malá lezecká stěna. Lidé si rovněž mohou půjčit koloběžku nebo zahrát si paintball.

Ilustrační foto
Počasí o víkendu? Na výlet to bude, ale s pláštěnkou
Houbaření. Ilustrační foto
Sucho a zas sucho. Houbaři přicházejí z lesa s prázdným košíkem

Firemní akce pro 1,5 tisíce lidí

Jaké možnosti ubytování a stravování nabízíte?
Nocležníci zde mohou parkovat s karavanem nebo stanovat. Návštěvníkům je k dispozici sociální zařízení – sprcha a toalety. Pro obytné vozy je možnost připojení ke zdroji elektřiny. Také mohou za poplatek využít ohniště třeba k opečení špekáčků. Místní bistro nabízí teplé i studené nápoje, takové ty klasické pokrmy jako nakládaný hermelín, utopence, klobásu nebo hranolky, v nabídce jsou i nanuky. Pro skupinky zájemců není problém zařídit dovoz jídla z restaurace.

Jaká je kapacita areálu?
Vejde se do něj zhruba 200 stanů a 50 karavanů. V květnu jsme zde měli firemní akci, které se zúčastnilo asi 1,5 tisíce lidí. Pronajali si celý kemp. V pohodě se vešli, akorát jsme museli navýšit občerstvení a další služby, přistavět mobilní toalety. Místa je tu dost.

Takže lze využít celý kemp i pro soukromé účely?
Během vodácké sezony si to moc neumím představit, ale před nebo po ní určitě. Samozřejmě je nutné se s dostatečným předstihem nahlásit. Pak už je to hlavně o počtu lidí. Pokud je jich méně, platí 60 korun za osobu na den. V případě většího množství osob pronajímáme areál za 30 tisíc korun. Samozřejmě k tomu patří i různé věrnostní nebo množstevní slevy.

Tragická nehoda mezi Krčmaní a Kokorami. 7.6.2019
Od začátku roku už 17 smrťáků. Tady jsou nejnovější statistiky nehodovosti
Myslivecký posed v Nové Hradečné zničila exploze neznámé výbušniny.
U Hradečné někdo odpálil posed. Co kdyby byly uvnitř děti?

Velké oslavy připojení k Velké Olomouci

Co jste pro své návštěvníky připravili na léto?
Kromě koncertů a různých aktivit jsme naplánovali dvě větší akce. Tou první budou oslavy sta let od připojení Hejčína a Řepčína k Velké Olomouci, které se v našem areálu konají 27.-28. července. Bohatý kulturní program doplní historické prvky, díky nimž se zájemci například dozví, co se v těchto místních částech města za uplynulých sto let změnilo. Sobotu zaměříme na celé rodiny, neděli hlavně na děti. Nebude chybět loutkové divadlo či hudební vystoupení. Na konci srpna pak zorganizujeme pro školáky rozlučku s prázdninami.

Prázdniny však teprve začaly, vodácká sezona v plném proudu. Je o kempování zájem?
Určitě je. Kapacitu zatím naplněnou nemáme, ale letní rezervace přibývají. Další lidé k nám zavítají třeba na jednu noc, bez ohlášení. Tady jsem sice první sezonu, ale ze zkušeností z jiných kempů bych řekl, že ten zájem o tuto aktivitu neklesá. Naopak, spíše narůstá. Věřím, že v Olomouci tomu nebude jinak. Zvlášť když návštěvníci mohou pobyt spojit s procházkou do historického centra města, které je odtud asi 15 minut chůze, nebo s výlety po okolí.