„Sanace objektu už ve velké míře proběhla. Máme nová okna a zítra budou dveře. Nechali jsme snížit stropy. V zimě nebude odcházet teplo a v létě bude v restauraci příjemně. Na pořadu jsou nyní zednické práce,“ popisoval provozovatel Jiří Holub.

Vyspravit chce zděný bar uvnitř podniku, ohořelou podlahu a vymalovat. Do poloviny června by chtěl mít hotovo.

„Předpokládáme, že kolem 15.června bychom mohli otevírat,“ odhaduje.

Obnovené lanové centrum v zoologické zahradě na Svatém Kopečku.18. května 2020
Nový Lanáček v olomoucké zoo otevřel. Takto vypadá po proměně

I když škody způsobené požárem jdou do stovek tisíc korun, provozovatelé chystají několik novinek.

„Zrušili jsme venkovní bar a budujeme nový, zděný. Už máme vykopanou díru a jdeme betonovat,“ ukazoval Holub, kde bude obsluha míchat koktejly a limonády.

Plavci jistě ocení převlékárny, které chtějí provozovatelé vybudovat ještě na letošní sezonu. Umístěny budou poblíž ohniště nedaleko Terasy.

„Rádi bychom zvýšili kapacitu dětského hřiště, kde plánujeme další prvky,“ prozrazoval.

Písečná pláž pískovny na Nákle v polovině května 2020
Pískovna Náklo čeká nápor rekreantů, přesun rypadla ale "vyřadil" oblíbený břeh

Občerstvení na louce a kapely

Od tohoto víkendu bude v provozu budka s občerstvením na louce a v polovině června se opět rozjede provoz loděnice, kde si návštěvníci budou moci zapůjčit různá plavidla.

„Další novinkou budou koncerty kapel z regionu, které chceme zvát každý pátek. Věřím, že to lidé přivítají, stejně jako místní kapely, které nyní nemají mnoho možností k vystupování. Vstupné bude dobrovolné,“ lákal návštěvníky.

V plánu má akce pro rodiny s dětmi.

„Dětem chceme uspořádat alternativu Dne dětí, který nebude možné uskutečnit 1. června,“ zmínil hlavní bod prázdninového programu.

Slobodna Dalmacija. Pobyt rodiny z Olomouce na Makarské riviéře záhy po uvolnění mimořádných opatření zaujal i místní média
Olomoučané dovolenkují u Jadranu za pozornosti místních médií. Jaká byla cesta?

Nová terasa 

Do konce roku ještě vznikne další terasa v prostoru grilu.

„Začátek prací byl plánován zrovna na víkend, kdy jsme vyhořeli. Do podzimu nová terasa určitě bude,“ představoval Holub další atraktivní novinku.

V restauraci Terasa hořelo v noci na 2. května. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů. Při požáru bylo zničeno vnitřní vybavení, podlahy, poškozena byla okna a dveře. 

Příčinou ohně byla závada na elektroinstalaci uvnitř restauračního zařízení. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Škody jdou do stovek tisíc korun a provozovatelé otevřeli transparentní účet, kam jim lidé začali posílat peníze.

Vyklízení restaurace Terasa na Poděbradech po nočním požáru
Na Poděbradech hořelo v restauraci Terasa
Zahradnické trhy na Floře v Olomouci
Malá Flora? Zahradnické trhy se ujaly, pokračují ještě dva víkendy