„To je pro nás velký skok. Jen v našem kraji oslovujeme okolo čtyři sta čtyřiceti tisíc obyvatel a v rámci republiky kolem tří milionů. Naladí si nás každý, kdo má běžnou anténu. Je to víc práce, ale jsme rádi, že nás lidé mohou sledovat nejen v regionu, ale i za jeho hranicemi," řekl Zdenek Zukal, jednatel Olomoucké televize ZZIP.

Program Olomoucké televize ZZIP je vysílán v rámci celostátního tematického programu Regionalnitelevize.cz, který už tři roky vysílá regionální zpravodajství z moravských, českých a slezských regionů.

Program běží 24 hodin denně ve čtyřhodinových smyčkách, v nichž se v pravidelných časech střídají regionální zprávy, publicistika a magazíny z celé republiky. Nové zprávy z Olomoucka a Prostějovska jsou vysílány denně, premiérově vždy v 18.40. V repríze pak každé čtyři hodiny, a to ve 22.40, 02.40, 06.40, 10.40 a 14.40.

Podle slov Zdenka Zukala si většina nových televizí umí nový kanál naladit sama, automaticky. U starších přístrojů je ale potřeba ladit ručně. Kdo nemá novější televizor, tak v menu televize nebo v set-top boxu najde ladění manuální. Je potřeba nastavit kanál 52 a spustit ladění.

„Nebo, pokud si na to někdo netroufá, může spustit ladění zcela automatické. Ovšem u něj je malá nepříjemnost, a to taková, že ladění přehází dosavadní uspořádání kanálů," upozornil Zdenek Zukal.

Více informací o vysílání a také přehled regionálních zpráv mohou zájemci vyhledat na internetových stránkách www.zzip.czOlomoucká televize ZZIP