Vyvrcholení prestižního klání, které pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR, se uskuteční v úterý 27. srpna v Gastrostudiu Makro v Praze-Stodůlkách.

Ilustrační foto
Lepší jídlo ve fakultce. Výběr bude pestřejší a zdravější

Recept, s nímž jde fakultka do finále:

Krutí kapsa plněná špenátovými listy a mozarellou podávanou s celozrnným kuskusem

Krůtí plátek lehce rozklepeme, následně mírně osolíme, okořeníme. Na jednotlivé plátky klademe spařený ochucený listový špenát, vajíčka (předem umíchaná na pánvi - smaženice), obdélníček mozzarelly a proužky červené kapie.

Takto připravený plátek naplníme a smotáme na kapsu. Horní část kapsy opět lehce okořeníme.

Jednotlivé kapsy pokládáme na předem připravený a vymazaný plech.

Pečeme s polopánu na 140 stupňů a 37 až 40 minut v konvektomatu.

Cibulku zpěníme na tuku do zlatavé barvy, přilijeme výpek z krůtí kapsy a lehce zaprášíme moukou. Vzniklou nahnědlou omáčku dobře promícháme a dochutíme.

Kuskus uvaříme v mírně osolené vodě (celozrnný kuskus nespařujeme vzhledem k jeho hrubší struktuře). Podáváme na talíři s kopečkem celozrnného kuskusu, ozdobený lístkem / srdíčkem polníčku.

Zdroj: FN Olomouc

Bývalá hlavní brána do olomoucké fakultní nemocnice na historickém snímku (vlevo). Začátkem června 2019 nadobro zmizela (vpravo)
Bývalá hlavní brána do fakultky šla k zemi