I tentokrát vycházel příběh party detektivů v čele s Klárou Melíškovou, Stanislavem Majerem, Miroslavem Krobotem a Terezou Voříškovou z předlohy olomouckého spisovatele Michala Sýkory.

Tentokrát se zápletka odehrává na akademické půdě olomoucké univerzity. Právě v jejích starobylých budovách také vznikla velká část záběrů nové detektivní série.

„Na předpremiéru jsem se těšil a jsem rád, že o ní byl zájem. Vzhledem k tomu, že se v Olomouci natáčelo mnoho záběrů, doufám, že budou diváci s jejím zachycením spokojení. Snažili jsme se, abychom využili krásy historického centra, snad se to podařilo," řekl autor předlohy a pedagog na Katedře divadelních, filmových a mediálních studií.

Ve snímku, který navazuje na trilogii Případ pro exorcistu režiséra Jana Hřebejka, se vyšetřovatelé dostanou k případu zastřeleného docenta univerzity, kterého najde uklízečka.

Kam tým detektivů od Nejsvětější Trojice zavede vyšetřování se televizní diváci budou moci přesvědčit v neděli 28. února od 20 hodin na ČT1. 

Modré stínyDetektivové z oddělení násilné trestné činnosti v Olomouci pod vedením Marie Výrové vyšetřují dvě vraždy, jejichž společným jmenovatelem je, že oběti se snažily upozorňovat na rozsáhlou korupci na olomoucké univerzitě.

Z korupce obviňovaly jejího kvestora, který má v nejbližších dnech nastoupit jako náměstek ministra vnitra. Vývoj událostí nasvědčuje tomu, že se kdosi shora snaží ovlivnit vyšetřování tak, aby bylo odvedeno od podezřelého kvestora. 

V hlavních rolích detektivů se objeví výrazné herecké osobnosti: Klára Melíšková (Marie Výrová), Miroslav Krobot (Viktor Vitouš), Stanislav Majer (Pavel Mráz), Tereza Voříšková (Kristýna Horová) a Marek Dastlík (Vojta Kubík). Další velké role ztvárnili Martin Huba, Jiří Lábus, Martin Pechlát, Eva Jeníčková a Radim Špaček. (Zdroj: ČT)