Turisté, kteří se ve městě ubytují na více než jednu noc, dostanou jako bonus Olomouc region Card na volné vstupy a jízdy městskou hromadnou dopravou.

Město Olomouc bude pro letošní sezonu cílit převážně na domácí turisty, kteří přijedou v rámci individuálního cestování a rodinné dovolené.

V plném proudu už jsou přípravy nové reklamní kampaně se sloganem „Olomouc – to musíte…“, která bude propagována prostřednictvím sociálních sítí, tištěných médií a reklamních ploch v celé České republice.

Dlouholetý olomoucký průvodce turistů Štefan Blaho
Po Olomouci provádí cizince v sedmi jazycích. Jak vidí letošní sezonu?

Kromě toho bude město ve spolupráci s partnerskou organizací Střední Morava, sdružení cestovního ruchu, propagovat tematicky zaměřené pobytové balíčky za zvýhodněnou cenu, jejichž součástí bude turistická karta Olomouc region Card.

„Bude bonusem zdarma pro ty, kteří se ve městě ubytují na více než jednu noc. Karta zahrnuje volné vstupy a slevy na více jak devadesát míst v Olomouci a okolí, včetně jízd zdarma v městské hromadné dopravě. Má dvě varianty, pro dospělé a děti, platnost je na osmačtyřicet hodin nebo pět dnů,“ informovala náměstkyně pro cestovní ruch, kulturu a sport Markéta Záleská.

Plavecký stadion v Olomouci se chystá na otevření po koronavirové pauze. 21. května 2020
Olomoucký bázen i aquapark chystají otevření. Co a jak bude fungovat?

Letní akce na náměstí

Rodiny s dětmi se mohou těšit na spuštění nových geolokačních her s názvem Skryté příběhy a na velmi oblíbené prohlídkové trasy s kočičkou Olou po Olomouci.

Město připravuje také nové prohlídkové okruhy zaměřené na historii či olomoucké osobnosti, letos budou obohacené o informace k unikátním slunečním hodinám na budově radnice.

Obnovené lanové centrum v zoologické zahradě na Svatém Kopečku.18. května 2020
Nový Lanáček v olomoucké zoo otevřel. Takto vypadá po proměně

Opět budou ve spolupráci s informačním centrem probíhat prohlídky vily Primavesi a freskového sálu v Základní škole Komenium.

„Nově si lidé budou moci vyjít s průvodcem do městských parků a za historií architektonicky zajímavých olomouckých vil. Letní atmosféru doplní i kulturní akce pořádané městem, které budou komornějšího rázu, například letní večery se zajímavým programem na Horním náměstí v červenci a srpnu,“ popsala atraktivní novinky Markéta Záleská s tím, že kulturní program by měl probíhat také na Dolním náměstí.

Pláž u restaurace Terasa na olomouckých Poděbradech. 20. května 2020
Novinky na Poděbradech. Na sezonu chystají vylepšení, koncerty i převlékárny

Nový web města

Město připravuje rovněž nové propagační materiály o církevních památkách, Sloupu Nejsvětější Trojice nebo objektech olomoucké pevnosti.

Začátkem července má být spuštěn nový turistický web města, kde se návštěvníci dozví, co všechno lze v Olomouci vidět, zažít a navštívit.

Centrum města od června opět zkrášlí a provoní květinová výzdoba.

Stále pokračuje kompletní rekonstrukce budovy olomoucké radnice, radniční věž by pro veřejnost mohla být přístupná na podzim.

Zahradnické trhy na Floře v Olomouci
Malá Flora? Zahradnické trhy se ujaly, pokračují ještě dva víkendy
Písečná pláž pískovny na Nákle v polovině května 2020
Pískovna Náklo čeká nápor rekreantů, přesun rypadla ale "vyřadil" oblíbený břeh