Olomouc je město běžců, 
o čemž svědčí každoroční hojná účast při prestižním půlmaratonu. Tentokrát se ale sportovci mohou do ulic města vydat v úplně jiné atmosféře: za svitu pouličního osvětlení a čelovek.

Zázemí akce bude ve Smetanových sadech v Olomouci. Poběží se do sousedních Čechových sadů i okolo slavného výstaviště Flora, kde se koná slavná stejnojmenná mezinárodní zahradnická výstava. Připraveny budou tratě na 
5 a 10 kilometrů a také dětské závody RWE Kids Cup.

Děti budou závodit na tratích od 400 metrů do dvou kilometrů ještě před startem hlavního závodu od 17.00 hodin. Start hlavního závodu GP Batteries Night Run Brno je naplánován na 18.30 hodin. Kdo si netroufne na hlavní desetikilometrovou trasu, může se přihlásit na pětikilometrový AVON Růžový běh.

Část výtěžku ze startovného ve všech závodech GP Batteries Night Run 2014 poputuje na konto AVON boj proti rakovině prsu. Na veřejnou sbírku proti rakovině prsu, ze které je podporována prevence, pomoc nemocným ženám 
a další výzkum tohoto onemocnění, věnují pořadatelé 100 Kč z každého startovného.

Seriál nočních běžeckých závodů GP Batteries Night Run 2014 je novinkou letošního roku. Jeho předchozích zastávek v Hradci Králové, Ostravě, Brně a Praze se účastnily tisíce běžců různých věkových i výkonnostních kategorií, kteří si vychutnali atmosféru potemnělého města. 
A velký zájem očekávají organizátoři i v Olomouci.

Více informací a přihlášky najdete na webových stránkách www.night-run.cz.