„Snažili jsme se co nejvíce vrátit do našeho mládí a dětství. Připravili jsme tedy variace studených předkrmů, které tvoří klasická šunková rolka s křenovou šlehačkou, vejce se žloutkovým krémem nebo sýrová roláda,“ vylíčil kuchař Jan Pospíšil.

Nechyběla topinka ani salát s křenem

„Pro návštěvníky máme nachystanou také topinku s masovou směsí sypanou eidamem a ozdobenou kudrnatou petrželkou. To musí být. Jako hlavní chod jsme připravili kuřecí prsa s broskví – toto hlavní jídlo se pro velký zájem okamžitě vyprodalo. Lidé si mohou pochutnat samozřejmě i na smaženém sýru,“ dodal.

Chybět na talíři nemohly ani bohaté přízdoby - salát s křenem, řepa, sterilovaný hrášek a kukuřice, okurek a rajče.

„Ke všemu podáváme hranolky a jako sladkou tečku nabízíme tradiční ovocné košíčky se žloutkovým krémem a rakvičku se šlehačkou,“ popsal.

Zabíjačkové hody na Poděbradech, 28. ledna 2023
VIDEO: Na Poděbrady táhla zabijačka i muzika. Chystá se další "food festival"

Přestože počasí o víkendu nebylo ideální, zájem byl podle pořadatelů značný.

„Lidé oceňovali především autentičnost a to, že jsme se snažili najít dobové fotky a postupy,“ zmínil.

Hosté si na retro specialitách pochutnávali.

„Chodíme se na Poděbrady pravidelně koupat, a tak jsme se sem přišli i najíst. Okamžitě se nám vybaví nostalgické vzpomínky na dětství. Dali jsme si smažený sýr, ale i kuře s broskví. Chutnalo to skvěle,“ řekla jedna z návštěvnic Ivana Pokorná. „Je to vynikající! Ostatně, já sním všechno,“ poznamenal se smíchem další z hostů.

Chystá se Gulášobraní a knedlíkový víkend

Už příští víkend mohou lidé vyrazit na Poděbrady na Gulášobraní a ochutnávku gulášových specialit. Do akce se mohou zapojit i kuchařské týmy a ten nejlepší vyhraje bečku piva. V březnu si hosté pro změnu užijí knedlíkový víkend.