Aplikace pro mobilní telefony umí také třeba zaplatit parkovné či nabídnout novinky z dění ve městě nebo informovat o aktivitách univerzity. 

Aplikace Moje Olomouc ke stažení
pro Android (Google Play)
pro iOS (AppStore)

"Vývoj aplikace je teprve na začátku, my proto budeme rádi za jakoukoliv zpětnou vazbu od všech uživatelů, aby aplikace mohla s každou novou verzí pomáhat více lidem," uvedl vývojář Lukáš Novák.

Nehody na namrzlém mostě v Tovární ulici v Olomouci - 5. 12. 2018
Bouračky na ledu v Hodolanech? Mimořádná situace, brání se cestáři

Spolupráci města a univerzity na projektu si pochvaloval prorektor Petr Bilík.

"Mám velkou radost, že aplikace vznikla. Zapojení univerzity pak bylo velice logickým krokem, který vycházel nejen z její významné role ve městě a rregionu, ale také z potřeby rychlým a efektivním způsobem informovat občany o stovkách kulturních a sportovních akcí, za nimiž univerzita během roku stojí," uvedl Bilík.

Podle náměstka primátora Matouše Pelikána se jedná o vánoční dárek Olomoučanům.

"Skvělé na aplikaci je, že si ji každý může nastavit tak, jak potřebuje. V rámci městského rozvoje se pak jedná o další významný krok, který by měl Olomouc posunout k podobě takzvaného smart city," doplnil Pelikán.

Aplikace je v současné době volně ke stažení pro mobilní operační systémy Android a iOS, lidé si ji tak mohou vyzkoušet a s pomocí zpětné vazby dát podněty k dalšímu způsobu fungování a novým funkcím. 

Stavba protipovodňových opatření u zbořeného starého mostu u Bristolu. Listopad 2018
Trestný čin při stavbě u Bristolu? Policie pochybení nezjistila