Bar je poměrně nenápadný a před ruchem centra města skrytý v úzké uličce vzdálené jen pár metrů od Dolního náměstí v Olomouci. Napoprvé si jej hosté musejí sami najít.
Stačí ale projít okolo restaurace Pod Limpou do dvorního traktu historického domu. „Před námi tady bývala pivnice U nadporučíka Lukáše. Je to asi rok a půl, kdy jsme se dozvěděli, že je prostor volný. Úzká ulička, která má styl podobný italským zákoutím, se nám moc líbila. Dlouho jsme neváhali a šli do toho,“ vzpomněl provozovatel Tomáš Duda.
Od začátku měl jasno v tom, že na tomto místě bude fungovat bar s pohodovou atmosférou evokující jižní Evropu a vším, co k tomu patří.
„Náš koncept je nabídnout hostům kousek Itálie v srdci Olomouce, což pro nás je také kvalitní káva, velký výběr svěžích lehkých nápojů a takzvané aperitivo. Během dovolené na Sardinii se nám líbilo, že v ceně drinku už je zároveň něco malého na zub. Například olivy, brambůrky nebo třeba arašídy. Totéž teď nabízíme v našem podniku,“ dodal Tomáš Duda.
Hosté, kteří si do baru najdou cestu, jsou často překvapeni širokou nabídkou míchaných drinků a atmosférou připomínající pohodu jižní Itálie.
„Kdo si k nám najde cestu, je tady spokojený s prostředím i s nabídkou, která se liší od ostatních barů v centru města. Letos hodně ´frčí´ drinky s likérem limoncello, hodně oblíbené je rovněž negroni. Vyberou si u nás také lidé, kteří si rádi vychutnají prosecco, víno nebo třeba italské pivo,“ vyjmenoval manažer Vojtěch Jiříček.
Kdo si chce užít v centru Olomouce atmosféru Itálie, může si k nápojům objednat také tamní speciality. „Například takzvané aperitivo misky, které obsahují různé druhy uzenin, sýrů, oliv a zeleniny. Snažíme se, aby se u nás hosté cítili příjemně a připomněli si třeba letní dovolenou u moře,“ dodal Tomáš Duda.