Na rozhraní Nízkého Jeseníku a Oderských vrchů zažívají táborová dobrodružství, organizátoři pro ně připravují hry a soutěže. Jako zázemí jim slouží sruby a chatky, v horkém počasí se chladí v bazénu.

Boží, super nebo príma. To jsou nejčastější slova, kterými děti a mládež tábor hodnotí. Pochvalují si tam většinou všechno.

Největší tábor v Olomouckém kraji má letos na starost více než dvě stovky účastníků, od prvňáčků až po patnáctileté školáky.

„Je to tady boží!" vyhrkne třináctiletý Milan Menšík ze Slatinek na Prostějovsku. Do Domašova jezdí pravidelně už několik let. „Mám tady kámoše, jsme parta a je to tady super. Hrajeme různé hry, bavíme se tady. Jsou to fakt dobře strávené prázdniny," míní mladík.

Při otázce, zda mu přesto něco nechybí, lehce zachmuří čelo, vteřinu přemýšlí a pak vyhrkne: „Ne, nic mi tady nechybí ani nevadí."

Stejně starý kamarád Vojta Kuchař z Lutína na Olomoucku si pochvaluje kuchyni. „Bezvadně tady vaří, dneska jsme měli svíčkovou," říká a dodává, že ta od mámy je ale stejně lepší.

Místo s letitou historií

Rozlehlý areál s chatkami, několika sruby, jídelnami a kuchyní i bazénem žije prázdninovým letním halasem od poslední červnové soboty. Celkem čtrnáct dní, pak se táborníci vystřídají.

„Když se řekne tábor Fučík nebo tábor s bazénem, tak všichni vědí, o co jde. Je to místo s letitou historií," říká Pavel Thin, hlavní vedoucí.

Dětí je tady o čtyřicet víc než v předchozích letech.

„Jsou z celého Olomouckého kraje i ze Zlína a Pardubicka. Museli jsme bohužel některé děti i odmítat. Zájem nás ale těší," popisuje Pavel Thin.