Do ředitelského křesla usedne 1. března.

Nahradí v něm Radomíra Maráčka, který stojí před olomouckým krajským soudem kvůli podezřením souvisejícím s veřejnými zakázkami.

Roman Havlík již vede fakultní nemocnici zhruba rok od chvíle, kdy Radomír Maráček nastoupil na neplacenou dovolenou kvůli zahájenému trestnímu stíhání.

„Osobně se pro mě nic nemění, protože jsem nemocnici poslední rok vedl jako zástupce ředitele. Chci pokračovat v trendu z minulých let a udržet nemocnici v kladných číslech. Neplánujeme razantní rušení lůžek, omezování péče nebo propouštění zaměstnanců,“ reagoval v pondělí Havlík.

Udržení ekonomické stability a vyrovnaného hospodaření očekává od nového ředitele největší nemocnice v Olomouckém kraji i ministr Heger. Stejně tak udržení a rozvíjení špičkové kvality zdravotní péče a vytváření podmínek pro vzdělávání.

„Chtěl bych popřát novému řediteli mnoho úspěchů v jeho funkci a věřím, že velkou měrou přispěje k dobrým hospodářským výsledkům nemocnice a především k jejímu dalšímu rozvoji ku prospěchu pacientů,“ uvedl ministr zdravotnictví Leoš Heger.

„Zároveň bych rád poděkoval odcházejícímu řediteli za ekonomickou stabilizaci nemocnice, kterou se mu podařilo dosáhnout.“

Doc. MUDr. Roman Havlík, Ph.D., vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci v oboru všeobecné lékařství a dále se ve svém studiu úzce specializoval na chirurgii. Z té získal i docenturu.

Pracoval postupně jako sekundární lékař, odborný asistent, lékař a docent chirurgie.

V současnosti byl náměstkem léčebné péče a zástupcem ředitele ve Fakultní nemocnici Olomouc a zástupcem přednosty I. chirurgické kliniky pro výuku v rámci Lékařské fakulty Univerzity Palackého.