O titul Miss středních škol Olomouckého kraje se při sobotním galavečeru, který probíhal v Regionálním centru v Olomouci, utkalo dvanáct krásných finalistek. Všechny dívky právě studují některou ze středních škol v kraji.

Divákům a odborné porotě se předvedly hned při několika zajímavých disciplínách. Kromě rozhovoru s pohotovými moderátory Evou Decastelo a Lukášem Langmajerem musely odpovídat také na záludné dotazy poroty a zástupců regionálních médií.

Například soutěžící Nela Stehlíková na dotaz, kdo je pro ni největší osobností kraje odpověděla, že je jí současný hejtman Jiří Rozbořil.

Problém s technickou závadou při živém vysílání v rádiu by finalistka Barbora Janošťáková coby moderátorka vyřešila originálně a po svém.

„Zjistila bych, proč vlastně k výpadku došlo a pak bych se šla najíst, abych si aspoň trochu zklidnila nervy," popsala řešení nepříjemné situace Barbora, která o sobě tvrdí, že se vždy vymyká z řady.

Dvanáctka finalistek se návštěvníkům slavnostního večera předvedla ve vlastních i svatebních šatech, společenských a večerních róbách a k velké radosti přítomných mužů také v dvoudílných plavkách.

Nechyběla ani volná disciplína, většina dívek se snažila zaujmout moderním tancem, cvičením nebo zpěvem.

Finále Miss OK 2015 v olomouckém RCO

Promenáda v plavkách. Miss OK 2015. Foto: DENÍK/Magda Vránová.

Krása i umění improvizovat

Členem poroty byl také zástupce šéfredaktora Olomouckého deníku Martin Dostál. Příjemně jej překvapily reakce soutěžících na záludné otázky porotců.

„Kromě toho, že všech dvanáct finalistek bylo opravdu krásných, tak dokázaly, že umějí improvizovat před početným publikem. To je vlastnost, která se jim v budoucnu určitě bude hodit," poznamenal Martin Dostál.

Porota pak rozhodla o tom, že vítězkou Miss středních škol Olomouckého kraje je Natálie Novosadová, první vícemiss se stala Denisa Jeslíková a druhou vícemiss Denisa Čechová. Vítězka měla velkou radost, čerstvě získaný titul považuje za první krůček do světa známých osobností .

„Je příjemnou představou, že budu moci snáze prosazovat dobré úmysly. Ráda bych se angažovala v charitě. Chtěla bych zažít ten skvělý pocit, kdy mohu vykouzlit úsměv na tváři těm, kteří to potřebují. Pokud budu veřejně známá, určitě to může mít větší dopad," řekla nejkrásnější středoškolačka kraje, která je také ráda, že díky úspěchu v soutěži může dál šířit dobré jméno své školy – gymnázia Čajkovského v Olomouci.

leva druhá vícemiss Denisa Čechová, vítězka Natálie Novosadová a první vícemiss Denisa Jeslíková. Finále Miss OK 2015 v olomouckém RCO

Zleva druhá vícemiss Denisa Čechová, vítězka Natálie Novosadová a první vícemiss Denisa Jeslíková. Foto: DENÍK/Magda Vránová

Miss internet ze Slovanského gymnázia

Titul Miss internet získala Barbora Janošťáková, která studuje Slovanské gymnázium v Olomouci.

Dívkou s nejkrásnějším obličejem a titulem Miss face je blondýnka Aneta Kňávová ze stejné střední školy.

Zástupci regionálních novin, televize a rádií zvolili za Miss média Denisu Čechovou ze střední průmyslové školy v Lipníku nad Bečvou.