Na zabíjačkové hody tam zamířily stovky lidí, kteří si teplé i studené pokrmy odnášeli ve velkém také domů.

„Máme tlačenku, klobásy a pro děti nějakou tu sladkost. Přímo na místě jsme se zahřáli polévkou a čajem,“ prozradil při odchodu manželský pár z nedaleké Horky nad Moravou. Labužnický zážitek spojil s víkendovou procházkou.

Organizátoři zabíjačky předem lákali na soutěž v pojídání jitrnic. Ta se ale nekonala.

„Propagovali jsme to na Facebooku i v médiích, jenomže se vůbec nikdo nepřihlásil. Už včera jsme proto usoudili, že soutěž jedlíků vynecháme,“ vysvětlil provozovatel areálu a restaurace Jiří Holub.

Čtyři tuny masa zmizely rychle

Potěšila ho návštěvnost akce. Dobroty zmizely dřív, než původně očekával.

Už okolo 14. hodiny jeho kolegové zákazníkům nabízeli poslední zbytky masa i polévky, na kterou si zájemci museli vystát dlouhou frontu.

„Zabíjačkové hody pořádáme pravidelně dvakrát do roka. Návštěvnost měla vzestupnou tendenci, lidé postupně přibývali, ale dneska se to totálně vymyká jakýmkoliv měřítkům. Zpracovali jsme asi 4 tuny masa a už je skoro všechno pryč,“ nechápal Holub.

Oblibě se těšil i venkovní minibar, díky kterému mnozí zahnali žízeň alkoholickými i nealkoholickými nápoji bez nutnosti tísnit se uvnitř budovy.

Zisk na vylepšení Terasy

Veškerý zisk z akce putuje na vylepšení restaurace Terasa a jeho okolí. V minulosti třeba na malování zdí, stavění terasy nebo budování sauny.

„Letos bychom tu rádi udělali dětské hřiště,“ doplnil Jiří Holub.

Přestože je únor, teploty se držely nad nulou a chvilkama vykouklo i sluníčko, takže venkovní posezení si užili nejen kuřáci.

Zabíjačkové speciality znovu provoní okolí přírodního koupaliště Poděbrady na podzim.