Závodníci přihlášení do podniku každoročně zdolávají zkrácenou trať Ecce Homo, o délce 4 800 metrů. Hlavní závod završí letošní Ecce Homo Historic v neděli 7. září.

Sobotní program nabídl výstavu historických vozidel a motocyklů na Radniční ulici. Hodinu po poledni se uskutečnila spanilá exhibiční jízda po okolí.

V neděli na návštěvníky ještě čeká slavnostní zahájení závodu v 8.30, dvě tréninkové a dvě soutěžní jízdy pravidelnosti na trati Ecce Homo. „Postupně měníme pravidla týkající se stáří vozů přihlášených do soutěže. Do budoucna by se ve Šternberku mělo objevovat méně novějších vozů. Chceme do města vrátit pravé veterány," řekl ředitel závodu Vlastimil Malík. Doplnil, že nyní je start v soutěži povolen i vozidlům vyrobeným před 31. prosincem roku 1960, výjimečně vozidla vyrobená do roku 1979.

Motoristé však v souvislosti s konáním závodů Ecce Homo Historic a Šternberských slavností musí počítat s úplnými uzavírkami místních komunikací a silnice III/444 23.Více informací včetně přesných dopravních omezení, zájemci najdou na www.sternberk.eu