“Co se týče účasti, odhadl bych to tak na pět nebo šest stovek lidí. Že je účast podstatně větší než v minulosti je vidět i na množství masa, které prodáme. V prvních ročnících jsme používali třeba 300 kilo masa a dnes spotřebujeme něco přes dvě a půl tuny,” sdělil pořadatel akce a provozovatel restaurace Terasa Jiří Holub.

Hody se chystají týden dopředu.

“Pořádáme si je sami ve spolupráci s olomouckým řezníkem panem Kasalem, který sídlí v Holici. Akci připravujeme celý týden, protože většinu dobrot si chystáme sami - nakládáme maso na uzení, děláme zabijačkový guláš, teplý prejt, černou i světlou polévku, a potom klasické zabijačkové dobroty jako jitrnice, tlačenky, klobásky a mnohé další,” řekl Jiří Holub.

Akce začala v deset dopoledne a na zabijačkových dobrotách si lidé mohli pochutnávat až do odpoledních hodin.