Do benefice věnuje hned dva oblíbené kousky.

„Jedna kabelka je barevná, a když jsem si ji pořizovala, měla jsem za to, že je rozhodně tou pravou. Je to takové letní retro, 60. a 70. léta. Jenže po několika letech si říkám, že se tahle taška ke mně už nehodí. Třeba udělá radost někomu mladému, kdo si ji užije," vysvětluje tisková mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Přiznává, že druhý kousek pro ni má ale hlubší význam. Krásně červenou tašku totiž dostala od svých rodičů.

„Dostala jsem ji od mých milovaných rodičů k vánocům. Je to velmi originální, kožený kousek. Druhý takový zřejmě nenajdete. Už jsem ji nenosila, ale stále jsem ji měla schovanou ve skříni, jako poklad. Ale nakonec jsem se rozhodla ji věnovat pro dobrou věc. Udělala mi velkou radost, je od milovaných lidí, proto věřím, že ještě udělá radost někomu dalšímu," pokračuje Kateřina Šubová.

Přiznává, že v jejím šatníku bychom ale velké množství těchto módních doplňků nenašli. Nakupování totiž nemá ráda.

„Kabelek nemám hodně, nebaví mě si neustále přendávat věci z jedné do druhé. Střídám tak asi tři kabelky. Posledních několik let ale mám tradici, že si jednu hezkou kabelku přivezu z dovolené. Teď mám zrovna tyrkysovou a to je barva, která je pro mě nová. Spíš preferuji černé nebo béžové, ale tady mě manžel přesvědčil, ať se trochu odvážu," směje se sympatická žena.

Práce tiskové mluvčí její styl kabelek dopředu předurčuje. Proto preferuje velké tašky, kam se pohodlně vejdou i dokumenty.

„Do práce nosím kabelky, kam se mi vejde A4, notes a věci, které potřebuji, protože často vyrážím do terénu. Pak mám jednu kabelku, kterou mi dal můj muž k narozeninám. Byla hodně drahá, je kožená a tvarově nadčasová. Tu nosím na společenské akce a šetřím si ji," pokračuje.

Nad tím, zda se zapojí do Kabelkového veletrhu, ale dlouze nepřemýšlela. „Oslovila mě Věra Novotná z Dobrého místa pro život, se kterou se už léta známe. Do benefice jsem se zapojila ráda, je to dobrý způsob, jak někomu udělat radost a zároveň přispět dobré věci," dodává Kateřina Šubová. 

Sběrná místa Kabelkového veletrhu Deníku

Olomouc

Redakce Olomouckého deníku, Aksamitova 2

Radio Haná, Blažejské náměstí 7

Český rozhlas Olomouc, Horní náměstí 21

TV ZZIP, Dobnerova 18

UPoint informační centrum a obchod Univerzity Palackého, Horní náměstí 12

Prostějov

Redakce Prostějovského deníku, Vojáčkovo náměstí 3

Art kavárna Avatarka, nám. TGM 20

Přerov

Redakce Přerovského a hranického deníku, Palackého 22

Hranice

Redakce Přerovského a hranického deníku, Pernštejnské náměstí 1

Šumperk

Redakce Šumperského a jesenického deníku, Jeremenkova 1C

Městská knihovna Šumperk, 17. listopadu 6, Temenická 5

Všechny pobočky obecních knihoven na Šumpersku