To nejenže přináší novou nadílku na sjezdovky, ale v dalších dnech by mělo pomoci výrobě umělého sněhu, takže lyžařská centra budou připravena i na případnou oblevu v příštích týdnech.

Sjezdovky jsou perfektně upraveny a v provozu jsou všechna přepravní zařízení.

„Ještě to přetáhneme rolbou a odpoledne to bude super!" těšil se ve čtvrtek z velmi dobrých sněhových podmínek David Jarmar ze Ski areálu Hlubočky.

„V provozu jsou vleky „B", „C" a pohyblivý pás. Vlek „A" pouštíme při obsazenosti vleku „B", aby návštěvníci nemuseli čekat ve frontě," zval do Hluboček.

Kvalitní lyžování nabízí Park Sportu Hrubá Voda, kde v pátek spouští novou sjezdovku o délce přes 500 metrů.

Na upraveném svahu leží v těchto dnech kolem půl metru sněhu. Návštěvníkům je k dispozici moderní čtyřsedačková lanovka a další přepravní zařízení, včetně dětského pásu pro nejmenší lyžaře.

Na sjezdovkách v údolí Bystřice je dostatek sněhu a podle předpovědi by v příštím týdnu mělo trochu přituhnout.

„To bude přát výrobě technického sněhu. I kdyby případně za dva týdny přišla obleva, potřebná vrstva sněhu nám vydrží," plánoval David Jarmar.

Na své by si koncem tohoto týdne měli přijít i vyznavači běžeckého lyžování, kteří budou chtít vyzkoušet jívovskou „magistrálu" z Domašova nad Bystřicí.

„Připadlo něco přes pět centimetrů a do víkendu ještě něco přibude," hlásila Jana Stružková, majitelka jívovského Masňáku, tradiční zastávky běžkařů.