Provozovatel chaty Skřítek Petr Procházka má na parkovišti sehraný tým, který i v dopravní špičce mezi haldami sněhu dokáže řidiče spolehlivě navést na volné parkovací místo. Na Skřítku také co chvíli zastaví autobus plný běžkařů.

Sněhové podmínky jsou přímo ideální, teploty kolem pěti pod nulou taky a stopy jsou čerstvě upravené. Není divu, že mnozí běžkaři pocítili chuť soutěžit.

Zřícenina gotického hradu nad obcí Brníčko
OBRAZEM: Zřícenina hradu Brníčko má v zimě své kouzlo, tady jsou unikátní snímky

„Mohou se zapojit do virtuálního závodu Mistrovství Skřítku. Máme už na šedesát přihlášených, takový zájem nás moc potěšil,“ uvedl Petr Procházka. V sobotu se do jedenáctikilometrového virtuálního závodu v sedle Skřítek zapojili i mládežníci FK Šumperk. V programu je pamatováno i na dětské závodníky, kteří s podporou rodičů mohou zkusit okruh v délce 2,7 kilometru.

Přírodní koupaliště Poděbrady u Olomouce v sobotu 13. února 2021
Plavky a brusle. Poděbrady obsadili bruslaři i otužilci, podívejte se

Jak to funguje? Trať vede po upravených běžkařských stopách. Start závodu je na rozcestí u "Závory". Trať závodníky povede sedlem pod Vinnou horou k pramenům řeky Oskavy, a cíl je Pod Bílým kamenem. Stačí se zaregistrovat do své kategorie, a pak už se jen postavit na start, zapnout si měřící zařízení a vyrazit na trať.

Výsledky jaou průběžně zveřejňovány. Po doběhu každého účastníka po nahlášení startovního čísla čeká čaj zdarma ve Skřítkově výdejním okénku.

Virtuální závod Mistrovství Skřítku bude probíhat až do neděle 28. února. Běžkuje se klasickým stylem.