Detektivní novinka režísera Viktora Tauše z prostředí olomoucké univerzity přilákala na ČT1 v neděli večer nejvyšší počet diváků.

Po dvacáté hodině byly nejsledovanější Modré stíny.

Po nich to podle serveru Mediaguru byly V.I.P. vraždy na televizi Prima s 912 tisíci diváků a na třetí příčce se umístil seriál Na vodě na televizi Nova. Dívalo se na něj 885 tisíc lidí nad patnáct let.

Čtyřdílná minisérie Modré stíny navazuje na již dříve odvysílanou televizní trilogii Případ pro exorcistu režiséra Jana Hřebejka.

I tentokrát vycházel příběh party detektivů v čele s Klárou Melíškovou, Stanislavem Majerem, Miroslavem Krobotem a Terezou Voříškovou z předlohy olomouckého spisovatele Michala Sýkory.

Tentokrát se zápletka odehrává na akademické půdě olomoucké univerzity. Právě v jejích starobylých budovách také vznikla velká část záběrů nové detektivní série.

Modré stíny /1. část/ - ke zhlédnutí ZDE

Případ pro exorcistu - ke zhlédnutí ZDE

Modré stíny
Detektivové z oddělení násilné trestné činnosti v Olomouci pod vedením Marie Výrové vyšetřují dvě vraždy, jejichž společným jmenovatelem je, že oběti se snažily upozorňovat na rozsáhlou korupci na olomoucké univerzitě.
Z korupce obviňovaly jejího kvestora, který má v nejbližších dnech nastoupit jako náměstek ministra vnitra. Vývoj událostí nasvědčuje tomu, že se kdosi shora snaží ovlivnit vyšetřování tak, aby bylo odvedeno od podezřelého kvestora.

V hlavních rolích detektivů se objeví výrazné herecké osobnosti: Klára Melíšková (Marie Výrová), Miroslav Krobot (Viktor Vitouš), Stanislav Majer (Pavel Mráz), Tereza Voříšková (Kristýna Horová) a Marek Dastlík (Vojta Kubík). Další velké role ztvárnili Martin Huba, Jiří Lábus, Martin Pechlát, Eva Jeníčková a Radim Špaček. (Zdroj: Česká televize)