O tom v rozhovoru Deníku povyprávěl jeho iniciátor Radim Kašpar

Na olomoucké plesové mapě se objevil Business ples. Ten se uskuteční 26. ledna. Jak vznikla myšlenka uspořádat tuto akci?
Okresní hospodářská komora Olomouc pořádala již deset ročníků vlastních, relativně menších plesů. Za poslední rok se toho ale na komoře událo poměrně hodně. Chtěl jsem i ples povznést na vyšší úroveň a udělat opravdu reprezentativní akci, velký a nadregionální podnikatelský ples, samozřejmě v čele s naší komorou. S tímto nápadem jsem již takřka před rokem šel za ředitelem NH hotelu, kterému dodatečně gratuluji za ocenění hoteliér roku. Tomu se myšlenka velmi líbila a plácli jsme si. Postupně mě ale akce začala svou velikostí přerůstat, a tak jsem přizval klíčové partnery, spoluorganizátory, především pak digitální agenturu Esmedia Interactive, se kterými ples připravujeme. Nyní jde o tým asi dvaceti lidí, bez kterých by se akce nedala zvládnout.

Můžete akci ještě trochu více přiblížit? Co je cílem?
Naším cílem je především poskytnout bohaté plesové vyžití, zábavu, nezapomenutelný zážitek a také detaily, které na Hané nejsou úplně běžné. Chceme, aby se hosté cítili skvěle, významně, ale současně nenuceně a příjemně.

Světelný hřib vycházející ze skleníků u Smržic
Záře z obřího skleníku způsobila poprask


Na jaký program se mohou hosté těšit?
V hlavním sále bude probíhat tradiční společenská plesová zábava se skvělým Jakubem Kohákem a krásnou Evou Decastelo na moderátorských postech. Kromě plesového bandu, který připraví klasickou plesovou produkci i modernější songy, se mohou hosté těšit na Vašo Patejdla s hity Elánu. Zazpívá a zatančí také sexy Tereza Kerndlová.

Kromě programu v hlavním sále máte také druhou scénu, je to tak?
Ano. Jedná se o takzvanou start-up stage. Tu naleznete v přízemí hotelu v prostorách restaurace Sal de Mar. Zde se bude hrát ryze současná hudební produkce a vystoupí také pohodová Tonya Graves s akustickým bandem.

V prezentaci o akci uvádíte také pojem „start-up klub“, oč se vlastně jedná?
Akce se zúčastní kromě regionálních osobností také známí čeští byznysmeni, investoři a představitelé české start-up scény. Cílem komory a klíčem k rozvoji regio-nu je spolupráce. V tomto vymezeném prostoru se zájemci nejen z řad mladých podnikatelů budou moci seznámit navzájem. Bude zde příležitost pohovořit s přizvanými celebritami z české start-up scény a zajímavými investory. Tento bod programu je unikátní a připravujeme jej v úzké spolupráci s agenturou CzechInvest a Vědeckotechnickým parkem Univerzity Palackého. Konkrétní jména VIP hostů brzy prozradíme, již nyní ale mohu slíbit, že se jedná o zvučné osobnosti.

Kde lze zakoupit vstupenku?
Vstupenky se distribuují ryze on-line. Bližší informace lze nalézt na webu businessples.cz a lístky si včas objednat. Již nyní máme přes web rezervováno více než dvě třetiny celkové kapacity a další rezervace každý den přibývají.

Ilustrační foto
Kam na ples? Velký přehled bálů na Olomoucku

MICHAL TOMAŠTÍK