Dopravní podnik města Olomouce (DPMO) bude opravovat tramvajovou trať na smyčce konečných zastávek číslo 1, 4 a 6. První dvě uvedené tramvajové linky nahradí od zastávky Náměstí Hrdinů autobusy označené písmenem X.

Linka číslo 6 nebude po celou dobu výluky v provozu.

Přes centrum a tržnici budou jezdit tramvaje označené X1/4.

„Linka X1/4 pojede z Pavloviček po trase linky číslo 4 na Náměstí Hrdinů a k Okresnímu soudu a dále po trase linky číslo 1 přes Tržnici na Hlavní nádraží a zastávku Fibichova. Zpět z Fibichové pojede opět po trase linky číslo 1 přes Hlavní nádraží na Tržnici a k Okresnímu soudu a dále po trase linky číslo 4 na Náměstí Hrdinů a přes Masarykovu třídu na Hlavní nádraží a do Pavloviček," popsala úpravy provozu Magdaléna Kopřivová, mluvčí DPMO.

Na zastávkách Náměstí Hrdinů a Okresní soud budou cestují směřující na Novou Ulici přestupovat na iksové autobusy. Autobusy budou odbavovat cestující na tramvajových zastávkách Náměstí Hrdinů, Okresní soud, Výstaviště Flora. Dále budou lidé muset čekat na autobusových zastávkách linky číslo 50 a 10. Konečnou stanici Nová Ulice zastoupí autobusová zastávka Hraniční.

„Tramvajové linky číslo 2 a 7 budou po dobu výluky provozovány ve svých trasách ovšem v upravených časech," sdělila Kopřivová. (wja)