Ze své farmy v Brníčku u Zábřeha vyjede do půlnoci a pojede padesát kilometrů do Olomouce po vlastní ose.

Na trhu pak bude své výrobky prodávat přímo z vozu. Jeho záměr navázat na odkaz našich předků je unikátní v kontextu pořádání současných farmářských trhů v České republice.

„Tento nápad velmi vítáme a jsme rádi, že je směrován do Olomouce, kde se v centru města trhy kdysi konávaly. Pan Hrdlička se svou rodinou patří k velkým nadšencům a k těm lidem, kteří se farmaření věnují celým srdcem. Vážíme si toho, že do Olomouce každý týden jezdí a našel si tady své pravidelné zákazníky," uvedla organizátorka Hanáckých farmářských trhů Markéta Záleská.

Michal Hrdlička je držitelem ocenění Regionální značka Jeseníky a Regionální potravina Olomouckého kraje. Na své farmě v Brníčku vyrábí sýry z kravského a ovčího mléka, tvaroh a zrající sýry, ricottu či máslo.