Malý prostor za vraty pivovaru po dopoledním dešti rychle obsadili návštěvníci a najít volné místo nebylo snadné. Na čepu bylo sedm typů piva z celého světa a bylo co zkoušet.

„Nejvíc mi chutná jedenáctistupňový světlý ležák. Udělali jsme si rodinný výlet, podívali jsme se i do samotného pivovaru," řekla mladá návštěvnice Monika.

Petr Melichárek, který podle svých slov v provozu dělá vše od uklízečky po ředitele, plánuje nechat pivní zahradu otevřenou natrvalo.

„Dnes je to taková testovačka, aby lidé zjistili, že jsou různé styly piva, protože u nás se ve velkém vaří jedině plzeňské. Od toho jsou malé pivovary, aby ukázaly i něco jiného. Taková pivní osvěta," řekl majitel, že nabízí vše, co kdy vařil.

Dodal, že příležitost seznámit se s různými druhy a třeba si s ním popovídat o jejich výrobě teď bude skoro denně.

„Od příští soboty bude otevřeno každý den kromě pondělí. Budu tu gril, postupně přidám udírnu, dětský koutek a chtěl bych i malou farmu s kozami, slepicemi, kačenami, prasátkem," představil nápady sládek, který ročně uvaří tři sta dvacet hektolitrů piva.