Kvůli pokračující stavbě tramvajové trati na Nových Sadech bude od pondělí 10. ledna pro veškerý provoz uzavřena křižovatka Schweitzerovy a Zikovy ulice, což na několik měsíců ovlivní provoz autobusových linek číslo 10, 16, 17, 28, 29 a 51.

Například linka číslo 10 pak bude obousměrně jezdit mezi zastávkami Autobusové nádraží podchod a Fakultní nemocnice po objízdné trase přes Tovární a Velkomoravskou ulici a nebude zajíždět na zastávky Trnkova, Zikova a Povel, škola.

Také další autobusové linky budou vedeny po objížďkách a cestující budou využívat náhradní zastávky. Přestavba křižovatky Schweitzerovy a Zikovy ulice má být hotová v polovině května.

Stavba tramvajové trati ve Schweitzerově ulici v Olomouci, 27. prosince 2021
Stavba tramvajové trati brzy zavře křižovatku u Billy. Kudy projedete?

Další stavbou, která v lednu zasáhne do olomoucké městské hromadné dopravy, je pokračující výstavba mostu přes řeku Moravu na Masarykově třídě. Od 10. ledna tam opět dojde k omezení tramvajového provozu.

„Dochází k omezení linky číslo tři, ta bude vedena pouze z Trnkovy ulice na Náměstí Hrdinů. S tím souvisí i změna jízdního řádu linky číslo pět. Bude zavedena náhradní autobusová doprava s označením X, která bude jezdit z Palackého ulice přes Žižkovo náměstí na Hlavní nádraží,“ informovala mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová.

Rejnok v Olomouci má již koleje v obou směrech. 26. prosince 2021
Rejnok už má koleje v obou směrech, jezdit se bude v létě

Náhradní autobusy X pak nebudou zastavovat na zastávkách U Bystřičky a Fibichova. Jízdní řády linek číslo 1, X4, 7 a U se nemění.

Podrobné informace ke změnám městské hromadné dopravy na Nových Sadech i Masarykově třídě cestující najdou na zastávkách a na webu DPMO.

Z nabídky Restaurace Entrée v Hotelu Theatre v Olomouci-Hodolanech.
Olomouc jako gastronomický tahák. Dárkové poukazy na Vánoce frčely ve velkém