Letošní ročník se tematicky vztahuje k zamyšlení nad uspěchaností a jedna z programových částí je věnována fenoménu pomalé módy.

Jak takové modely vypadají, bude možné shlédnout na výstavě fotografií Bet Orten s názvem SLOW UP, která bude 6. října k vidění v Uměleckém centru Univerzity Palackého Konvikt.

Kromě výstavy bude možné techniky pomalé módy, recyklace a upcyklace, vyzkoušet také v praxi a to na workshopu s názvem Staré věci v novém kabátě – od trička až po gatě, kde se účastníci pod vedením Green Dressmakers naučí přestříhat, přeskládat a přešít své staré kousky z šatníku v módní oblečení.

V nabídce jsou ve spolupráci s Divadlem na cucky také dva divadelní workshopy, Dramatický kurz SENior a Mezigenerační dílna pro prarodiče, vnuky a vnučky.

Společně s centrem Sluňákov se uskuteční přírodovědná přednáška Cesta za tajemstvím lužního lesa s názornými ukázkami a filmem.

Večerní program pak zahájí koncert sboru Elpida, který zazpívá s Bonusem a Marií Čtveráčkovou aka Mary C.

Pokračovat se bude mezigenerační diskuzí, kdy hlavním tématem budou technologie a způsoby jakými k nim přistupují různé generace.

Vstup na všechny akce je zdarma.

Organizátoři upozorňují, že kurzy a workshopy mají omezenou kapacitu, proto se, prosím, registrujte prostřednictvím e-mailu na info@elpida.cz.

Více informací najdete na webových stránkách www.elpida.cz/oldscool